Archief


Blokhuispoort, 10,-

Asteriks special: Birth of Joy + The Silverfaces

Scheurende energie-explosie

Vergeet hipsters, indierock en gelikte bandjes en maak je klaar voor een vuig en sleazy potje rock ‘n roll. Birth of Joy komt terug naar Asteriks! Al eerder wist dit prettig gestoorde trio het publiek in extase te schreeuwen. 3VOOR12 schreef destijds: “In een uitverkocht Asteriks ontketende zich een wervelstorm van bier, zweet en rock-'n-roll.” Kijken of ze dat kunstje nog steeds beheersen. Support: The Silverfaces! Kaarten koop je voor een tientje per stuk, online en bij King Kong Records verkrijgbaar. Check ook de nieuwe plaat op de Luisterpaal! 

Poster: Dennis Keeskamp
Foto's: Bob de Vries.

In 2014 verschijnt het derde album Prisoner, met de doorbraak bij het grote publiek als gevolg. Maar na drie studioalbums vind de band het tijd voor wat anders. Tijdens de live optredens tilt Birth of Joy de kracht van het samenspel naar een hoogtepunt, iets wat op een studioalbum niet altijd tot zijn recht komt. Begin juni verschijnt dan ook het eerste livealbum. Het enige minpunt? Dat er geen DVD bij zit. Ook nieuw materiaal is in de maak. Eind februari (2016) verschijnt het nieuwe album Get Well. Kun je thuis mooi oefenen dus, want 4 maart staan ze in Asteriks.

Het beeft, het siddert en het gonst. In ieder van ons zit een oergevoel, soms diep verborgen maar soms ook heel dicht tegen de oppervlakte. Birth of Joy zorgt voor de bevrijding, de scheurende klanken bezorgen je een explosie van energie waardoor je eindelijk weer eens lekker uit de band schiet. Geef je over aan de sensatie en rock tot je niet meer kunt. Haal diep adem, scoor een biertje en ga verder waar je gebleven was. Strakke, soms maniakale drums, een ietwat overstuurde gitaar en een funky combo-orgel, gecombineerd met de rauwe zang van Kevin. Laat de oermens in je los en geef alles wat je hebt.

Support komt vanavond van The Silverfaces! We raakten al een beetje verliefd op deze psychedelische bluesrockers tijdens hun Popronde-show in 2014. De jonge band, schopte het in hun korte bestaan al tot Eurosonic, Paaspop en Lowlands met die catchy sixties-blues; die wel wat wegheeft van The Raconteurs. Verwacht lekkere gitaren, veel energie en een verdomd dansbaar geluid waar je lekker op gaat. Beloofd =] 

Lekkere reviews voor Birth of Joy hoor:
OOR: "De blauwdruk voor een zeer overtuigende liveset. Europa is gewaarschuwd, Birth Of Joy komt eraan!" 
Never Mind The Hype: "Stevige dosis rock ‘n roll" 
Nieuweplaat: "Bijna onmogelijk om stil te blijven staan tijdens het beluisteren van Get Well"
Pinguin Radio: "Het trio gaat tekeer met intensiteit en urgentie, waarbij de gejaagde zang van Kevin Stunnenberg beurtelings aan Jim Morrison en Robert Plant doet denken."
 
Zelf bepalen wat je er van vindt? Check 'm hieronder op de Luisterpaal. Of vrijdag in ons Asteriks, want live klinkt alles beter =]

 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.