Archief


Blokhuispoort, 5,-

Bird on the Wire + Erling

3voor12/Friesland presenteert:

HELAAS: Soldier's Heart is ziek! Bird on the Wire en Erling spelen nog wel gewoon =] 

Zo af en toe moet je je podium aan een stel vrienden uitlenen. Vanavond serveert 3voor12/Friesland een stel hele fijne bands, met als headliner de indiepopband Bird on the Wire. Droom lekker weg bij de ietwat mysterische klanken van het nieuwe album Elephanta. Support komt van Soldier’s Heart en Erling, psychische droompop als in een melancholische trip. De online voorverkoop is gestart, kaarten zijn nu ook te koop bij King Kong Records.

Verwacht deze avond geen slap aftreksel van Leonard Cohen en ook met de jaren ‘90 film is geen enkele connectie. Deze Amsterdamse variant van Bird on the Wire neemt je mee in een sluimerige, melancholische trip langs flarden van herinneringen, dromen en alles daar tussenin. Gepokt en gemazeld op vele festivals zijn ze. Sinds 2010 heeft de band een aardige lijst met optredens op haar naam staan, met optredens van New York tot Parijs. Waar de band voorheen nog voorzichtige fluisterfolk liet horen, heeft Bird on the Wire het geluid inmiddels van flink wat krautrock/shoegaze voorzien: duisterder, deviant en dromeriger! Luister hieronder naar Elephanta op de Luisterpaal!

Soldier’s Heart timmert lekker aan de weg. De mystieke verschijning van zangeres Sylvie Kreusch met flink getalenteerde muzikanten aan haar zij trekt de aandacht van de grote jongens. Als support van o.a. dEUS, The Naked & Famous en Balthazar reisden ze afgelopen jaar de hele wereld over. Gelukkig hebben ze ook nog even tijd om opnieuw naar Leeuwarden te komen, want tijdens Welcome to The Village raakten we al een beetje verliefd op dit bandje. Check die Village Session hiernaast maar eens.  

Erling uit Groningen combineert hypnotiserende gitaarsolo's met indrukwekkende zang. Introspective triphop noemen ze dat. Ard Boer en Rosan Rozema ontmoetten elkaar op de jaarlijkse bond-barbecue via hun vaders, die beide bestuurders zijn bij de Koninklijke Nederlandse Bobslee Bond. Ard was puber in de 90s en coverde Oasis terwijl Rosan nog alle elementen van ‘Het Orkest’ van Bassie en Adriaan in haar op nam. De zang klinkt betoverend, maar ook het gitaarspel van beide voelt als een tinteling in je buik. Waan je in een melancholische trip en laat je meevoeren door de beat. Dit vergeet je niet snel, beloofd!

Soldier's Heart heeft dus helaas af moeten melden met dikke griep. Beterschap! 

 

Foto's: Hans Jellema.
Poster: Irene de Jong

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.