Archief


De Kanselarij, € 7,50,-

Purple Pilgrims + Ohslo

sensueel, zwijmelend en betoverend

Purple Pilgrims is een Nieuw-Zeelands droom-pop duo bestaande uit multi-instrumentalisten, thuisproducenten én gezusters Valentine en Clementine Nixon. De muziek van Ohslo is verleidelijk en ontspannend en wikkelt hun zwoele muziek zachtjes rond je hersenen als een zachte deken. 

Voor het onlangs verschenen album Perfumed Earth keerde Purple Pilgrims terug naar de geboorteplaats van hun debuut, waar de isolationistische zussen een hele groep om zich heen verzamelden en zo kwamen tot een geluid dat zowel ruimtelijk als sensueel, zwijmelend en betoverend was. Bepaalde nummers behoren tot de meest juiste tovenarespop die zich ooit in de Purple Pilgrims-canon waagde, terwijl andere glinsteren met meer versluierde caleidoscopische structuren, maar als geheel genomen is Perfumed Earth een overtuigende stap vooruit. De zusters' vervlochten stemmen stijgen, verleiden en stralen rijke archetypische ervaringen uit: reizen, verlangen, thuiskomen. Het resultaat is een unieke combinatie van paradijs en isolatie, schoonheid en leegte, ritueel en nu; of zoals ze het zelf verwoorden: “oude beelden uitgedrukt door een moderne lens - liedjes van mensen gespeeld op gesynthetiseerde instrumenten”.

's Avonds laat nemen Dave Sorry en Nanne Hil alias Ohslo langzame nummers op in hun slaapkamer. De liveshows van Ohslo nodigen je uit om daar bij hen te komen, om te gaan zitten tussen witte lakens en synthesizers. Hun geluiden - glaciale beats en warme fluiten - worden speels in beeld gebracht, gemaakt in samenwerking met het vriendencollectief van het duo. Ohslo voelt alsof je een langzaam ademende tuin bent binnengestapt. Geïnspireerd door Japanse harmonieën, Afrikaanse ritmes en r & b, creëert het duo een tedere en steeds evoluerende elektronische ervaring.

Tickets voor deze show zijn te koop via www.podiumasteriks.nl.

Timetable:
20:00 Deuren open
20:30 Ohslo
22:30 Purple Pilgrims

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.