Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

Asteriks x Residence x Europe

Asteriks is bezig met een aantal projecten waarin lokale artiesten de samenwerking aangaan met artiesten uit Europa. Het doel van de uitwisseling is het bevorderen van participatie en de infrastructuur in cultuur. Aanstaande vrijdag presenteert Asteriks twee toffe residenties: de tweede uitwisseling van de Creative Embassies met een Dj uit Rijeka en Asteriks in Residence met een singer-songwriter uit Oekraïne. Dit alles zie je in de Stadsoase. Entree is gratis en er is bier. Tot dan!

Creative Embassies
Door middel van de Creative Embassies koppelt Podium Asteriks de muziek- en kunstscenes van Leeuwarden en Rijeka (Kroatië) aan elkaar. Het project is ontstaan tijdens een reis naar Rijeka, waar Asteriks kennis maakte met kunstenaarscollectief Creative Kluster Kombinat (CKK). Tijdens dit bezoek werd al snel duidelijk dat Rijeka en Leeuwarden best wat met elkaar gemeen hebben. Door deze steden aan elkaar te koppelen, maakt Asteriks het mogelijk om jonge kunstenaars en makers in elkaars steden met elkaar uit te wisselen. Vorige week zag je graffiti kunstenaar Vladimir Tomiç misschien al in de Stadsoase, waar hij samen met SELF. Collective nog meer kleur aan de biergarten gaf. Deze keer is het de beurt van Viljana Babiç, Dj en producer uit Rijeka. Samen met Deeptrax Dj Mathijs Smit werkt ze een week lang aan een back2back set en wisselen ze platen en muziek uit. Vrijdag draaien ze samen in de Stadsoase en hoor je het resultaat. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Never Ending Orchestra.

Asteriks in Residence
Podium Asteriks presenteert samen met De Popfabryk en Respublica FEST: Transmission. Een internationale, mobiele uitwisseling van Khmelnytsky (Oekraïne) naar Leeuwarden. Songwriters YVI uit Sneek en Sasha Boole uit Kiev schrijven onderweg samen nieuw werk. Het proces en de reis worden vastgelegd in een documentaire door filmmakers Jan Martien Dekker en Olexander Kokhan. Het gezelschap arriveert op donderdag in Leeuwarden en de songwriters zullen voor het eerst en exclusief hun gezamenlijke repertoire presenteren tijdens een optreden in de Stadsoase deze vrijdag.

Never Ending Orchestra presents: Europe in Residence

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.