Nieuws

Beeld door Adam de Vries / J&A Media Fabric
Meer info

Asteriks x Residence x Europe

Asteriks is bezig met een aantal projecten waarin lokale artiesten de samenwerking aangaan met artiesten uit Europa. Het doel van de uitwisseling is het bevorderen van participatie en de infrastructuur in cultuur. Aanstaande vrijdag presenteert Asteriks twee toffe residenties: de tweede uitwisseling van de Creative Embassies met een Dj uit Rijeka en Asteriks in Residence met een singer-songwriter uit Oekraïne. Dit alles zie je in de Stadsoase. Entree is gratis en er is bier. Tot dan!

Creative Embassies
Door middel van de Creative Embassies koppelt Podium Asteriks de muziek- en kunstscenes van Leeuwarden en Rijeka (Kroatië) aan elkaar. Het project is ontstaan tijdens een reis naar Rijeka, waar Asteriks kennis maakte met kunstenaarscollectief Creative Kluster Kombinat (CKK). Tijdens dit bezoek werd al snel duidelijk dat Rijeka en Leeuwarden best wat met elkaar gemeen hebben. Door deze steden aan elkaar te koppelen, maakt Asteriks het mogelijk om jonge kunstenaars en makers in elkaars steden met elkaar uit te wisselen. Vorige week zag je graffiti kunstenaar Vladimir Tomiç misschien al in de Stadsoase, waar hij samen met SELF. Collective nog meer kleur aan de biergarten gaf. Deze keer is het de beurt van Viljana Babiç, Dj en producer uit Rijeka. Samen met Deeptrax Dj Mathijs Smit werkt ze een week lang aan een back2back set en wisselen ze platen en muziek uit. Vrijdag draaien ze samen in de Stadsoase en hoor je het resultaat. Dit alles is mede mogelijk gemaakt door Never Ending Orchestra.

Asteriks in Residence
Podium Asteriks presenteert samen met De Popfabryk en Respublica FEST: Transmission. Een internationale, mobiele uitwisseling van Khmelnytsky (Oekraïne) naar Leeuwarden. Songwriters YVI uit Sneek en Sasha Boole uit Kiev schrijven onderweg samen nieuw werk. Het proces en de reis worden vastgelegd in een documentaire door filmmakers Jan Martien Dekker en Olexander Kokhan. Het gezelschap arriveert op donderdag in Leeuwarden en de songwriters zullen voor het eerst en exclusief hun gezamenlijke repertoire presenteren tijdens een optreden in de Stadsoase deze vrijdag.

Never Ending Orchestra presents: Europe in Residence

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.