Nieuws

Beeld door Adam de Vries / J&A Media Fabric
Meer info

Asteriks vertrekt uit Blokhuispoort

Podium Asteriks vertrekt vanaf 1 januari 2019 uit de Blokhuispoort in Leeuwarden. In de voormalige gevangenis organiseert Asteriks sinds 2010 daar wekelijks haar concerten. Voor de podium- en kantoorfunctie wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, programmeert de stichting op diverse plekken in Leeuwarden.

Als onafhankelijk en ongesubsidieerd podium organiseerde Asteriks vanaf 2010 concerten in de voormalige theaterzaal in de Blokhuispoort, dat destijds door leegstandsbeheerder CareX voordelig ter beschikking werd gesteld. De podiumfunctie kon onder meer vanwege de lage gebruikerskosten worden uitgeoefend. Nu de Blokhuispoort een commerciële functie heeft gekregen, worden de kosten voor Asteriks te hoog om nog regelmatig concerten te kunnen organiseren.

Doordat de Blokhuispoort steeds meer bestaat uit instituten en andere grote(re) organisaties in plaats van creatieven en makers, verdwijnt ook een deel creativiteit en ondernemerschap uit het gebouw. Voor Asteriks is die creatieve omgeving van belang. Asteriks initieerde onder meer Welcome to The Village, Jailbreak Festival en de Stadsoase: projecten die allen belangrijke wortels hebben in de Blokhuispoort.

In oktober, november en december programmeert Asteriks nog steeds, als vanouds, elke vrijdagavond goede muziek in de Blokhuispoort. Voor de locaties na 1 januari: houd onze social media in de gaten!

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.