Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

Asteriks wordt tien, brengt plaat uit

We bestaan deze maand tien jaar! Geen feestje, f*ck you ‘Rona, dan maar iets tastbaars en een stuk monumentaler: we brengen een plaat uit. Oplage: 150. Nu al te reserveren via het formulier [onderaan deze tekst]. Met tracks van La Jungle, Woe Blind Birds, Nothing, Maask, The Escalates en Douwe Dijkstra en de Sneue vertoning, opgenomen op het allerlaatste concert in de Blokhuispoort in december 2018.
 

Lees meer »

Geen Asteriksshows meer in 2020

Geen vette feestjes en spannende nieuwe muziek bij Asteriks meer in 2020. Noodgedwongen hebben we alle shows tot en met de zomer moeten afzeggen. Het najaar is wegens de onvoorspelbare corona-maatregelen nog te onzeker. Daarom richten we ons de rest van het jaar op het zoeken van een nieuwe vaste plek voor Asteriks, zodat we het post-coronatijdperk oneindig hard en vaak kunnen vieren. 

Lees meer »

Podium Asteriks neemt Neushoorn cafe over

Podium Asteriks neemt van 7 tot en met 15 februari het café van poppodium Neushoorn over. Voor de gelegenheid wordt het café omgedoopt tot Café de Stroper. Onder die noemer organiseert Asteriks daar concerten, clubavonden en meer. Lees verder voor meer info!

 

Lees meer »

Vacature: Administratieve held – Podium Asteriks

Asteriks is een mooie speelomgeving waarin iedereen vrijwilliger is. Talentontwikkeling staat centraal, daarom vinden we het belangrijk dat onze nieuwe administratieveling ambitie heeft om zich te ontwikkelen in het culturele veld, maar ook al een beetje ervaring heeft. Dus iemand die (al een beetje) weet hoe de financiële kant van een organisatie werkt. Je hoeft nog niet alles helemaal goed te kunnen, want dat leer je dan wel natuurlijk. Oh en: heel mooi als er een gezonde interesse is in popcultuur. En bier.

Lees meer »

SELF. X Podium Asteriks X Harmonie X Fair Saturday Afterparty

De November Festival maand kan niet anders afgesloten worden dan met een bijzondere dag: Fair Saturday. Dit wereldwijde initiatief staat in het teken van het inspireren om voor een humanere en duurzamere aanpak te kiezen. Leeuwarden is de eerste Nederlandse stad die zich hierbij aansluit met allerlei evenementen op 30 november.

Lees meer »

Biertje bij Asteriks halen, met pin betalen

We hebben de afgelopen periode geëxperimenteerd met een nieuw betaalsysteem. Je weet wel, die fancy supergelikte Asteriks pasjes. Dit was voor ons helaas niet de perfecte werkwijze. Maar goed, het heet niet voor niets een experiment. Nu gaan we over op een wat bekender betaalmiddel: de pinpas. Wat te doen als je nog munten op je pasje hebt? Lees daarvoor verder..

Lees meer »

De Stadsoase is terug!

HELL YEAH! We zijn super enthousiast, want de Stadsoase is terug! Dit keer maken we gebruik maken van het Neushoorn Café, terras en de loading dock als makersplaats. Kom je feesten, hangen en lachen met ons? Lees verder voor het programma >>

Lees meer »

Open Call: Jonge makers

Makers van Leeuwarden: we zoeken jullie. Om je ding te doen en van de Stadsoase een échte Oase te maken. Een plek die als thuis voelt. Waar we kunnen feesten. Waar we kunnen hangen. En een plek die we zelf opgebouwd hebben. Met z’n allen. 

Benieuwd wat we je bieden? Lees dan verder (English below) >> 

Lees meer »

Stadsoase popt up in Neushoorn

De pop-up broedplaats voor jonge makers keert na een succesvolle lancering vorig jaar terug in Leeuwarden. Het café, de loading dock en het terras van Neushoorn zijn vanaf 16 augustus vier weekenden omgebouwd tot een plaats waar jonge creatieven kunnen maken en presenteren. 
 

Lees meer »

Nick Veenstra nieuwe programmeur podium Asteriks

Podium Asteriks heeft met Nick Veenstra de nieuwe muziekprogrammeur gevonden! De Leeuwarder geldt als één van de toptalenten in de noordelijke muziekindustrie en neemt het stokje over van onze liefste Jelle van Gosliga, die zich meer gaat richten op zijn zeefdrukstudio Cowboy Killers. Meer weten over Nick? Lees dan verder..

Lees meer »

We zoeken slimme, vrolijke liefhebbers van feestjes

We hebben plek voor nieuwe vrijwilligers! Wil jij ten minste één keer per maand de handjes laten wapperen bij het heetst reizende poppodium van Leeuwarden? In ruil voor héél veel nieuwe vrienden die je met alle liefde de fijne kneepjes van het vak bijbrengen? Stuur een mail naar vrijwilligers@podiumasteriks.nl met de tekst: ja ik wil!

Eerst meer weten? Lees dan nog even door.

Lees meer »

Asteriks programmapartner van Fuerza Bruta!

Fuerza Bruta komt naar Leeuwarden en JA, dit wereldberoemde Argentijnse gezelschap zet je wereld op z'n kop! En daarmee bedoelen we letterlijk op z'n kop. De voorstelling speelt zich af in de lucht, op het podium en overal om je heen. Asteriks verzorgt het randprogramma van dit spektakel met bijpassende live-muziek. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Lees meer »

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.