Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

Stadsoase popt up in Neushoorn

De pop-up broedplaats voor jonge makers keert na een succesvolle lancering vorig jaar terug in Leeuwarden. Het café, de loading dock en het terras van Neushoorn zijn vanaf 16 augustus vier weekenden omgebouwd tot een plaats waar jonge creatieven kunnen maken en presenteren. 
 

Lees meer »

Nick Veenstra nieuwe programmeur podium Asteriks

Podium Asteriks heeft met Nick Veenstra de nieuwe muziekprogrammeur gevonden! De Leeuwarder geldt als één van de toptalenten in de noordelijke muziekindustrie en neemt het stokje over van onze liefste Jelle van Gosliga, die zich meer gaat richten op zijn zeefdrukstudio Cowboy Killers. Meer weten over Nick? Lees dan verder..

Lees meer »

We zoeken slimme, vrolijke liefhebbers van feestjes

We hebben plek voor nieuwe vrijwilligers! Wil jij ten minste één keer per maand de handjes laten wapperen bij het heetst reizende poppodium van Leeuwarden? In ruil voor héél veel nieuwe vrienden die je met alle liefde de fijne kneepjes van het vak bijbrengen? Stuur een mail naar vrijwilligers@podiumasteriks.nl met de tekst: ja ik wil!

Eerst meer weten? Lees dan nog even door.

Lees meer »

Asteriks programmapartner van Fuerza Bruta!

Fuerza Bruta komt naar Leeuwarden en JA, dit wereldberoemde Argentijnse gezelschap zet je wereld op z'n kop! En daarmee bedoelen we letterlijk op z'n kop. De voorstelling speelt zich af in de lucht, op het podium en overal om je heen. Asteriks verzorgt het randprogramma van dit spektakel met bijpassende live-muziek. Nieuwsgierig? Lees dan verder.

Lees meer »

De Broeikas x Asteriks

SELF. Collective organiseert net zoals vorig jaar de Broeikas. Een zomers festival met muziek, kunst en theater. Awesome, want wij mogen het muziekprogramma maken! Lees verder voor het programma >>

Lees meer »

Asteriks leeft nog!

Asteriks gestopt? Je bent zelf gestopt! Oplettende Asteriksbezoekers weten allang dat we slechts de Blokhuispoort achter ons hebben gelaten en intussen op zoek zijn naar een nieuwe locatie. Word je onrustig van zo'n lange tijd zonder je geliefde podium? Begrijpelijk. Wij ook. Maar hé, binnenkort hebben we leuk nieuws voor je. Houd de website en de sociale kanalen in de gaten!

Lees meer »

Asteriks beste podium Noord-Nederland

Op 15 januari 2019 sleept podium Asteriks maarliefst twee prijzen binnen tijdens Popgala Noord 2019. Asteriks is verkozen tot het 'Beste Podium' van Noord Nederland! Ook ging onze Koen er met de 'Collega van het Jaar' publieksaward vandoor. We zijn erg trots op alle vrijwilligers die het afgelopen jaar hebben meegewerkt aan Asteriks. Het was een geweldig en bijzonder jaar. Nu op naar een nieuw avontuur!

Lees meer »

Podium Asteriks genomineerd voor Friese Popaward Publieksprijs

Aw yeah! Podium Asteriks is genomineerd voor de felbegeerde Friese Popaward Publieksprijs. Er is natuurlijk niks mooier dan een prijs denkbaar die wordt toegekend door de bezoekers, het publiek: JIJ! We zijn gevleid dat op ons gestemd kan worden, maar 'meedoen is belangrijker dan winnen' is niet ons motto. That's not how we roll! Wil je weten hoe jij ons kunt helpen winnen? Lees dan verder.

Lees meer »

Nieuw betaalsysteem podium Asteriks

Vanaf vrijdag 2 november zijn we los met een nieuw betaalsysteem! Dat betekent dat we niet meer met muntjes werken, maar met pasjes. Waarom we dit gaan doen? Als poppodium streven we ernaar vooruitstrevend en duurzaam te handelen. Ook maken we het jou graag makkelijker. Lees verder voor meer info.

Lees meer »

Asteriks vertrekt uit Blokhuispoort

Podium Asteriks vertrekt vanaf 1 januari 2019 uit de Blokhuispoort in Leeuwarden. In de voormalige gevangenis organiseert Asteriks sinds 2010 daar wekelijks haar concerten. Voor de podium- en kantoorfunctie wordt gezocht naar een nieuwe locatie. Totdat er een nieuwe locatie is gevonden, programmeert de stichting op diverse plekken in Leeuwarden.

Lees meer »

Asteriks x Residence x Europe

Asteriks is bezig met een aantal projecten waarin lokale artiesten de samenwerking aangaan met artiesten uit Europa. Het doel van de uitwisseling is het bevorderen van participatie en de infrastructuur in cultuur. Aanstaande vrijdag presenteert Asteriks twee toffe residenties: de tweede uitwisseling van de Creative Embassies met een Dj uit Rijeka en Asteriks in Residence met een singer-songwriter uit Oekraïne. Dit alles zie je in de Stadsoase. Entree is gratis en er is bier. Tot dan!

Lees meer »

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Amarins Jansma - 06 235 468 11
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Blokhuisplein 40
8911 LJ, Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.