Nieuws

Beeld door Katja Grosskinsky
Meer info

Geen Asteriksshows meer in 2020

ZOEKT CLUBHUIS

Geen vette feestjes en spannende nieuwe muziek bij Asteriks meer in 2020. Noodgedwongen hebben we alle shows tot en met de zomer moeten afzeggen. Het najaar is wegens de onvoorspelbare corona-maatregelen nog te onzeker. Daarom richten we ons de rest van het jaar op het zoeken van een nieuwe vaste plek voor Asteriks, zodat we het post-coronatijdperk oneindig hard en vaak kunnen vieren. 

Het afgelopen jaar hebben we in onder meer de Kanselarij, Koperen Tuin, Neushoorn en Zalen Schaaf programma gemaakt. Met de shows op verschillende locaties hebben we nieuw publiek leren kennen, nieuwe (en te gekke) zalen ontdekt en andere genres uitgeprobeerd. Tegelijk met deze queeste naar een nieuw podiumprofiel zochten we een nieuw eigen huis. Maar dat is dus niet gelukt, en dat vinden we wel nodig om Asteriks weer een vast gezicht te geven in Leeuwarden. 

Alle reeds bevestigde programma, onder andere Dhidala, Bob Vylan, Privacy, Torii en Esther de Jong, is afgezegd wegens Corona. Alle kaartkopers hebben inmiddels een mailtje ontvangen. Ook pop-up biergarten de Stadsoase gaat dit jaar niet door. Ziehier het statement. Aan overige speciale projecten wordt nog wel gewerkt, zo wordt er nog dit jaar een Asteriks LP uitgebracht. Daarover later meer. 

In plaats van programmeren richten we onze pijlen nu dus op een nieuwe locatie. 
Koen Haringa: ’Asteriks werd in 2019 Beste Podium van Noord-Nederland omdat we bijdragen aan een mooiere en diverse stad, en omdat we nieuw publiek en programma onderzoeken. Die nieuwsgierigheid en drang om Leeuwarden mooier te maken hebben we nog steeds en daaraan werken we ook samen met o.a. Neushoorn, Zalen Schaaf en 2028. Maar, zonder een eigen vaste locatie is het moeilijk om impact te maken. Het zou mooi zijn als we wat meer hulp gaan krijgen bij die zoektocht.’

Uit Asteriks ontstond onder meer Welcome to The Village, Into the Grave, de Stadsoase, PEEN en meer. 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.