Archief


Blokhuispoort, 7,50,-

UITVERKOCHT - Aart Lus & Ed Lip op Asteriksverjaardag

Eenmalige terugkomst Aart Lus & Ed Lip op podium

** DEZE SHOW IS UITVERKOCHT WEEST WEL **

BREAKING: Aart Lus & Ed Lip treden op. Ja, het is 2018. Ja, het was 2008 toen het iconische duo bekend werd met Ik Bin Su Eil. Ja, ze komen voor één keer terug. Op 15 juni. Nee, niet vaker. Nog één allerlaatste keer Skeef inne Panty. Want Asteriks wordt acht jaar. 

Het sit su: het was 15 juni 2008 toen de wereld kennismaakte met Aart Lus & Ed Lip. Ik Bin Su Eil ging viral. De twee alcoholische anti-helden werden beroemd in eigen land. Voor de Nederlanders een bizarre, onbegrijpelijke vertoning, terwijl heel Friesland de track omarmde als alternatief volkslied. Het werd luidkeels meezong op dorpsfeesten, festivals en in zuipketen. Het vervolg kwam in de vorm van Skeef inne Panty (2008) en Ik hou van Supe (2009). Maar de legendarische status van de track Ik Bin Su Eil is nooit geëvenaard. We hebben het hier over een stuk Fries gedachtengoed. Erfgoed, dat nog op bruiloften en feesten actueel is, maar dan door imitators. Aart Lip & Ed Lus vieren hun eigen legende tijdens de achtste verjaardag van Asteriks. Nog één keer een zaal vol met halve liters goedkoop bier, de geur van peuk’n en menselijk schoon. Bist oek su eil? 

Leeuwarder partycollectief Sfeerwolf maakt het feest compleet met hun kleurrijke mix van indie, electronic en popmuziek. Hits en bangers, maar ook veel alternatieve ontdekkingen. Van New Order tot Kanye West en van Warpaint tot A$AP Rocky. Eén ding is zeker: dansen zul je! 

DJMARJAS showt je elektronische muziek over vegatariësme, socialisme, vriendschap, politiek en fietsen. De eerste DJMARJAS EP komt voort uit een week lang bivakeren in een smerige, Groninger studentenkamer. Wat een feest. Welkom in de wereld van DJMARJAS.

Liwwaddens best bewaarde geheim JaxPlosion bezorgt je de ultieme rave-ervaring. Negentig jaar aan Nederlandstalige pophistorie in een remix van trap, rave en happy hardcore. Met onbewuste medewerking van o.a. Famke Louise, de Kast en godfather vader Abraham. Amen. 

 

 

Poster: Dieuwke Leicht

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.