Archief


Lutherse Kerk, 10,-

Asteriks op locatie: Tangarine - From Tucson With Songs

Tweelingbroers met verse inspiratie in de Lutherse Kerk

Met een verse jetlag komen de tweelingbroers van Tangarine dit voorjaar terug uit Amerika, waar ze met zes gitaarsnaren, twee stembanden en één camper op muzikale ontdekkingsreis gingen. Van New York via de Niagara Falls naar de Route 61: de door Bob Dylan vereeuwigde snelweg die nu de Blues Highway genoemd wordt. Inspiratie doen ze op in Jacksonville, Nashville en Memphis, waarna ze in Tucson Arizona een nieuwe plaat opnemen. Eind mei laten ze 'm horen in de Lutherse Kerk, de kaartjes zijn online en bij King Kong Records verkrijgbaar. 

Tangarine heeft inmiddels een stevig repertoire opgebouwd bestaand uit intieme ballads en stevige folkrock. Met hun sound blijven ze trouw aan de folk pioniers uit de jaren 60. In Amerika heeft het duo de nodige inspiratie opgedaan en is druk bezig met het opnemen en spelen van nieuw werk.  Tangarine weet de krenten uit de pop te halen. Hun sound doet denken aan de klassiekers uit het verleden zoals Bob Dylan, Crowded House, Simon en Garfunkel. Ook invloeden van The Jayhawks zijn hoorbaar. Zeker niet mis. De essentie van de folkrock met een moderne twist. Uiteindelijk twee mannen die niet meer nodig hebben dan twee stemmen en een akoestisch gitaar. 

De excentrieke broeders hebben zeker iets te melden.  Met zes albums op naam and counting heeft Tangarine een solide basis opgebouwd. Binnen en buiten de Nederlands popcultuur. Bekend van de DWDD, waar de broers tijdelijk optraden als huisband. Ook Lowlands mocht niet op het lijstje ontbreken. Nu is het tijd voor de tour From Tuscon with songs waar het duo met nieuw werk. Vers van de pers! Straks te bewonderen in ons eigen Leeuwarden. Niet onbelangrijk om te vermelden: het concert vind plaats in de Lutherse kerk waar de mannen beschikken over een geweldige akoestiek die recht doet aan hun sound. Twee halen, één betalen en dat is zeker niet mis. Gaan!

Poster: Irene de Jong
Foto's: Bob de Vries

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.