Archief


Lutherse Kerk, 10,-

Asteriks op locatie: Tangarine - From Tucson With Songs

Tweelingbroers met verse inspiratie in de Lutherse Kerk

Met een verse jetlag komen de tweelingbroers van Tangarine dit voorjaar terug uit Amerika, waar ze met zes gitaarsnaren, twee stembanden en één camper op muzikale ontdekkingsreis gingen. Van New York via de Niagara Falls naar de Route 61: de door Bob Dylan vereeuwigde snelweg die nu de Blues Highway genoemd wordt. Inspiratie doen ze op in Jacksonville, Nashville en Memphis, waarna ze in Tucson Arizona een nieuwe plaat opnemen. Eind mei laten ze 'm horen in de Lutherse Kerk, de kaartjes zijn online en bij King Kong Records verkrijgbaar. 

Tangarine heeft inmiddels een stevig repertoire opgebouwd bestaand uit intieme ballads en stevige folkrock. Met hun sound blijven ze trouw aan de folk pioniers uit de jaren 60. In Amerika heeft het duo de nodige inspiratie opgedaan en is druk bezig met het opnemen en spelen van nieuw werk.  Tangarine weet de krenten uit de pop te halen. Hun sound doet denken aan de klassiekers uit het verleden zoals Bob Dylan, Crowded House, Simon en Garfunkel. Ook invloeden van The Jayhawks zijn hoorbaar. Zeker niet mis. De essentie van de folkrock met een moderne twist. Uiteindelijk twee mannen die niet meer nodig hebben dan twee stemmen en een akoestisch gitaar. 

De excentrieke broeders hebben zeker iets te melden.  Met zes albums op naam and counting heeft Tangarine een solide basis opgebouwd. Binnen en buiten de Nederlands popcultuur. Bekend van de DWDD, waar de broers tijdelijk optraden als huisband. Ook Lowlands mocht niet op het lijstje ontbreken. Nu is het tijd voor de tour From Tuscon with songs waar het duo met nieuw werk. Vers van de pers! Straks te bewonderen in ons eigen Leeuwarden. Niet onbelangrijk om te vermelden: het concert vind plaats in de Lutherse kerk waar de mannen beschikken over een geweldige akoestiek die recht doet aan hun sound. Twee halen, één betalen en dat is zeker niet mis. Gaan!

Poster: Irene de Jong
Foto's: Bob de Vries

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.