Archief


Blokhuispoort, 5,-

Astersonic: Lookapony + Sauropod + Beach Beach

Eurosonic's finest, voor vijf piek

Alweer mislukt met kaartjes voor ESNS bij de Oosterburen? Geen paniek, want we bieden je - gewoon in je eigen stadje - een prima alternatief. Vrijdag de 13e, wat nou ongeluksdag. Astersonic staat voor de deur, omcirkel ‘m maar vast in je agenda. Met o.a. Lookapony (NL), Sauropod (NO) en Beach Beach (SP) brengen we de crème de la crème van ESNS voor slechts vijf euro entree naar Leeuwarden. Kaarten scoor je alvast online, binnenkort ook bij King Kong Records.

 

Lookapony
Destijds gestart als een indie rockband, tegenwoordig steeds meer thuis in de wereld van smerige garagerock. Minder indie, minder Britpop – heel veel minder Arctic Monkeys en meer garagerock. Het Eindhovense viertal van Lookapony weet een prima mix te maken van aanstekelijke liedjes, energieke melodieën en rauwe laidback vocalen. Catchy? Zeker. Maar verre van gelikt, want dwars door de ouderwetse rock ’n roll klinkt een grauwe, vuige middelvinger naar alles wat mainstream is: we don’t give a shit. Deze instelling leverde ze al flink wat exposure op (singe op een Burger Records mixtape, voorprogramma van o.a. Cosmonauts, Parquet Courts en Audacity). Begin november lanceerde Lookapony de nieuwe single Forty Four, in 2017 verschijnt de debuutlangspeler. Hard werken wordt beloond, dat blijkt. Zaterdag 14 januari te zien op Noorderslag, en op vrijdag de 13e in je Asteriks tijdens Astersonic. Gelukje als je erbij bent.

Sauropod
Hoewel de eerste hits op Google verwijzen naar reptielenvoet of een ras onder de dinosauriërs, levert verdere research op z’n minst verrassende resultaten op, die niets maar dan ook echt niets met een uitgestorven diersoort te maken hebben. Het Noorse drietal staat juist te trappelen om te laten zien wie ze zijn en wat ze kunnen. Met hun mengeling van garage, post-grunge, punk en indie rock zijn ze klaar om de wereld, of nou ja in ieder geval Europa te veroveren. Sauropod sluit het jaar af met een flinke tour buiten het thuisland Noorwegen om het debuutalbum Roaring at the Storm aan de man te brengen. Gezien de uitstekende recensies van eerdere singles Winter Song en Headphones lijkt dat een prima plan. In januari is het de beurt aan Nederland. Ook weer te zien tijdens Noorderslag op 14 januari, een dag eerder krijg je in Asteriks alvast een voorproefje. Tot die tijd een gratis tip voor iedereen met een fikse winterdip: oordopjes in met het nummer Headphones op standje burenruzie en je gaat dansend door de kou!

Beach Beach
Vier jongens uit Barcelona en Mallorca knallen erin met gitaren gedrenkt in flikkerende refreinen, stuwende baslijnen, een toefje fuzz en opgevoerde tempo's in een geslaagde poging om levenslustige muziek met een surf vibe te creëren. Op album The Sea (2014) mixt Beach Beach heerlijke 80-ies janglepop met vette 90-ies indie rock en classic rock uit de jaren '70. In 2017 brengen de Spanjaarden hun derde album uit en doen ze ongetwijfeld nóg meer harten sneller kloppen. Wees gewaarschuwd =]


Poster: Chantal van Wieren

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.