Archief


Blokhuispoort, 5,-

Automatic Sam + The Cubical + DE KAT

Automatic Awesome

Podtverdikke JA! Automatic Sam in je Asteriks, je perfecte excuus om bier te komen drinken bij één van de meest spannende gitaarbands van Nederland. Op een moddervette double bill met het Liverpudlian The Cubical en semi-local support van DE KAT. Kaarten? Vijf piek. Nu verkrijgbaar via de online ticketboer. Beter! 

 

In maart verschijnt hun nieuwe plaat ARCS, waarop Automatic Sam’s voorliefde voor krautrock en Amerikaanse punkrockbands uit de jaren tachtig duidelijker te horen dan ooit te voren is te horen. De combinatie van uptempo ritmes, tape echo’s en geïmproviseerde passages resulteren in een mengsel van bondige en melodieuze popliedjes en muziek die leunt op experiment, sfeer en hallucinerende herhaling. ARCS scoort retegoeie reviews, Automatic Sam verzamelde ze hier voor je.

The Cubical is afkomstig uit Liverpool en is een garage-blues band rondom zanger-gitarist Dan Wilson en klinkt als een kruising tussen Tom Waits, Captain Beefheart en Frank Zappa, maar dan net even anders, net even iets weirder, en vooral ook, met een heftige dosis energie. Damn, wat lekker. Luister de plaat hier maar eens. 

DE KAT. Die moet je gewoon checken. Groovende, instrumentale psych rock met hypnotiserende solo's. Meeslepend en intens. Wie eenmaal een optreden van DE KAT heeft bezocht is fan. En wie meerdere optredens van DE KAT heeft gezien weet dat geen optreden gelijk is: Spontaniteit en improvisatie zijn sleutelingrediënten in de live performance. Muzikaal verbroederde de DE KAT dankzij de blues, maar in hun werk worden ook stappen gemaakt richting surf en fuzz. 

Tijdschema:

 

 

20:45 De Kat
21:45 The Cubical
22:40 Automatic Sam

 

Poster : Dieuwke Leicht

Foto's: Alex Ploeger

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.