Archief


Zalen Schaaf, € 7,50,-

Black Leather Jacket + Niko + Probably Oslo + J. Hunter

Indie rock 'n rollin

Vanavond hebben we niet drie, maar vier bands op het programma staan! Luxe wel, want daar betaal je maar € 7,50 voor. Overstuurde gitaren, pompende baslijnen en explosieve drums: je hoort het allemaal tijdens deze rockavond.

In 2017 schopt Black Leather Jacket het met Troublemaker tot de finale van De Nieuwe Lichting op Studio Brussel. Daarna wordt er door de band intensief getourd, waarbij ze door heel Europa zalen en festivals compleet platspelen. Dit jaar brengt het drietal een nieuw album uit, met als preview de single FFFreaks. Op deze single hoor je meer noiserock dan je van de band gewend bent. Maargoed, dan gaan we gewoon wat harder toch? Hossen in je Black Leather Jacket it is!

Psychedelische slacker Niko speelt lekker rauwe, maar dansbare indierock. In 2018 brengt de Haagse band zijn EP You Might Like It, But I Might Just Hate It uit. Wisselend van catchy riffs tot hoekige refreinen, waarbij frontman Nik van den Berg je de romantiek van een TL-verlichte ruimte laat horen. 

Probably Oslo is een indie viertal uit Londen. Ze putten inspiratie uit bands zoals The Cure en Orange Juice, maar ook uit hedendaagse acts als Phoenix en Rolling Blackouts Coastal Fever. De Londenaars combineren scherpe, oprechte songwriting met de bedwelmende melancholie van vroege jaren '80 pop.

Volgens de legende wordt in een stoffige garage ergens in het midden van Friesland muziek gemaakt. De muziek is dan weer niet stoffig te noemen. J. Hunter is het studio-georiënteerde pseudoniem van Johan Jager. Hunter staat garant voor een vuige set: een mix van Sparklehorse en Dinosaur JR, vol gruizige garage en shoegaze poprock. Afkomstig uit de enige echte Jouster indiescene!


Poster: Sjoerd van Schagen
Foto's: Stanley Quarré

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.