Archief


Blokhuispoort, 5,-

Black Oak + Vikings in Tibet + The Fire Harvest

Superfolkies laten nieuw werk horen

Vrijdag de 13e brengt meer dan alleen maar ongeluk, want in Asteriks klinkt muziek om heerlijk bij weg te dromen. Niet alleen hoor je de mysterieuze klanken van Vikings in Tibet, ook singer-songwriters Thijs en Geert van Black Oak zijn van de partij en The Fire Harvest dringt door tot diep in je ziel. Kaartjes koop je voor vijf euro, online en binnenkort bij King Kong Records in Leeuwarden.

Black Oak is de voorloper van een goed gelukte Face Swap (toen je er nog niet mee overspeld werd). Het beste van twee werelden, gecombineerd in één band. Een bijzondere combinatie, waarbij singer-songwriters Geert van der Velde (The Black Atlantic) en Thijs Kuijken (I am Oak) elkaar vinden en versterken in een gezamenlijk project: Black Oak. Gestart als een wild idee, gevolgd door een split EP en inmiddels een volwaardige band. In april verschijnt het debuutalbum Equinox, tot die tijd beluister je hier de EP Gallop.

Het is moeilijk te zeggen of de Vikingen nu wel of niet in Tibet zijn geweest, vroeger. Dat mysterieuze hoor je terug in het geluid van het Groningse Vikings in Tibet. De muziek is sfeervol, filmisch en weids, maar tegelijkertijd krachtig, ritmisch en gefocust. Raakvlakken zijn er met alt-J en Sigur Rós, vanwege het galmende geluid, de gelaagde composities en harmonische zang. 

Last but not least: The Fire Harvest. De ingetogen, sobere liedjes zorgen voor kippenvel op je armen terwijl de gekwelde zang je een brok in je keel bezorgt. Met een goede balans tussen slowcore, altcountry en post-rock vormt The Fire Harvest een band waar je eindeloos naar wilt luisteren. 

Poster: Chantal van Wieren
Foto's: Nick Helderman

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.