Archief


De Blokhuispoort, 5,69,-

Bonne Aparte + Shht + Cosmute

Grillige, rauwe postpunk van eigen, Noordelijke bodem! Na zeven jaar afwezigheid bewijst Bonne Aparte met hun extended play Scum Party in 2016 geen grammetje ingeleverd te hebben op hun huiveringwekkende, agressieve sound. Maar het meest hebben we ze gemist op het podium. Nog steeds staat Bonne Aparte garant voor een hectische wervelwind van een show. Verwacht een setlist met een aaneenschakeling van meedogenloze energie explosies. Op vrijdag 16 februari in ons eigen Asteriks. Support komt van het Belgische Shht en het Friese drietal Cosmute. Kaarten zijn nu online en bij King Kong Records verkrijgbaar!

Er is meer! Bonne Aparte’s fonkelnieuwe album Scalps (HIER te beluisteren), voegt een nieuwe dimensie toe aan het repertoire van de band. De vijfkoppige band met wortels in Leeuwarden en Groningen opereert tegenwoordig vanuit Rotterdam. Hier hebben ze intussen de nodige inspiratie opgedaan om zo mogelijk nóg meer manische energie en experimentele noise in nummers van krap twee minuten te pompen. Geef je over aan het herboren Bonne Aparte, want ze zijn niet te stoppen!

Shht is een gloednieuwe formatie uit Gent die met hun strakke grooves en dartel gebeuk menig mens laat lachen en huilen. Invloeden van onder meer Kanye West, The Beatles en Jezus Christus vormen de eclectische bakermat waaruit dit vijftal hun eigenheid ontspruit. Liveshows van Shht zijn een energieke ervaring balancerend tussen aardbevingen in Haïti en drugs pakken op een kermis. Deze band is klaar om de wereld te veroveren. 

Wat dit Friese drietal bij elkaar bracht? Een gedeelde fascinatie voor ruimte en het universum. Vandaar ook de naam: Cosmute. Met geraffineerde spanningsvelden, brute riffs en drijvende synths produceren zij een eigenzinnige  geluid. Zanger en gitarist Michiel Mozer en bassist Bas Modderman beginnen eind 2015 met het uitwerken van het muzikale concept. Later komt drummer Armand Niehaus erbij voor de thema’s en visuals. Wat in 2017 leidt tot het debuutalbum This is the First… 

--> 3voor12 noemt Bonne Aparte "Nederlands meest meedogenloze band" en vindt PISS "een genadeloze klap op je bek". Lees hier meer.

 

Foto's: Marijn Bruinen

Poster: Sjoerd van Schagen

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.