Archief


Blokhuispoort, 15,-,-

UITVERKOCHT - Claw Boys Claw + Kitty Kitty Tuna

Rock 'n roll dinosaurs

Met vijfendertig jaar op de teller is de Nederlandse band Claw Boys Claw nog steeds een stomende en stampende rockmachine. Podiumbeest Peter te Bos richtte de band op in 1983 en door hun intense optredens werd Claw Boys Claw al snel een must-see in het clubcircuit. Dit jaar zijn ze terug met hun twaalfde album It's Not Me, The Horse Is Not Me - Part 1. Reden genoeg om een hete show in Asteriks te geven. Deze show is uitverkocht. 

Met hun donkere rock in de stijl van The Gun Club en Nick Cave bleek de band ook prima in de nineties te passen – in 1992 scoorden ze zelfs een heuse Top 40-hit genaamd Rosie. Na een lange pauze stak Te Bos het heilige vuur tien jaar geleden weer aan. De NRC schrijft het volgende over het nieuwe album: 'opnieuw een vingeroefening in het zompige rockgenre: in nummers als Suck Up The Mountain en Seaweed horten en stoten Camerons gitaarriffs; de overslaande zangstem van Peter te Bos bijt naar je broekspijpen als een opgewonden hond. In een ballade als ‘Echo Echo’ laat de groep horen dat ook een garagerocker teder kan klinken'. Op 5 mei spelen ze voor een overladen grasveld vol publiek en nu in het kleine hok dat Asteriks heet. Inderdaad, dat wordt HEET. 

Kitty Kitty Tuna maakt stoerdere muziek dan de bandnaam misschien doet vermoeden. Geen lieve deuntjes, maar catchy nummers met knallende gitaren en rammende drums. De sound van de Utrechtse tweemansformatie klinkt als Smashing Pumpkins, Weezer en Dinosaur Jr. Verwacht fuzz rock: alternatieve rock met een warm en nostalgisch sausje.

 


Poster: Sjoerd van Schagen

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.