Archief


Blokhuispoort, 5,-

Crows + St. Tropez + Abdomen

Viva La Garage! =]

Trek de kisten uit de kast en gooi je skinny jeans nog maar een keer in de droger. Het is punk wat de klok slaat. Ze zijn pas een paar jaar samen, maar het Londense viertal Crows heeft de draai beslist gevonden. Samen met hun maten van de punk- en garagerockband St.Tropez touren ze door NL. in Leeuwarden móeten daar natuurlijk de lokale helden van Abdomen openen =]  Viva La Garage! Kaartjes meteen in de online voorverkoop, binnenkort ook bij King Kong! 

De nieuwe single Whisper (met videopremiére via Noisey UK) rammelt, scheurt en snijdt dwars door je trommelvliezen. Kicking the Habit schreef eerder: “Punk as fuck, met snijdende galmgitaren als cirkelzagen en een onberekenbare frontman.” Precies waar we bij Asteriks van houden. Niet alleen het artwork is verbluffend, ook het oorverdovende volume maakt indruk. Ze tourden al met Metz en Protomartyr, en komen op 25 maart met een nieuwe EP: wij hangen onze vingers vast boven die F-5 knop. Deze wil je niet missen. 

St. Tropez, die zagen we al eens in het Neushoorn Café tijdens de Popronde. Vette garage-anthems uit Amsterdam, die inmiddels ook in de UK en Frankrijk superlekker gaat. De band komt later dit jaar met hun debuutplaat, maar tot die tijd is het prima bierdrinken met deze te gekke EPFour guys making garage punk in a former gay sauna by the canals of Amsterdam, zeggen ze zelf. NME constateerde: Their music speaks volumes, though, as can be heard in the adrenaline-fuelled gusto of their track I Don’t wanna fall in Love. 

Local support moest natuurlijk wel komen van Abdomen: het lekkerste garagerockbandje van Leeuwarden. Vorig jaar wonnen ze de Kleine Prijs van Fryslân, niet veel later doken ze de studio in met Eric Lensink (The Miseries) en Jeroen Tenty (Beans & Fatback) om hun sound verder te ontwikkelen. Luister maar naar de nieuwe single System om te horen hoe vet dat is geworden. Luid, fuzzy en soms stiekem met een poppy ondertoon. Doe jezelf een lol en stap op de tijd op je fiets naar Asteriks. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.