Archief


Blokhuispoort, 5,-

CUT_ + GOSTO + Victim Victim

JA! CUT_ en GOSTO in je Asteriks: de betere elektronica om op te dansen =]  CUT_ zag je al eens op onze planken tijdens de popronde, met hun te gekke kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek. GOSTO's gloednieuwe plaat klinkt ndringend en sfeervol, donker en lichtvoetig tegelijk. Beide nemen je mee naar hogere sferen en laten je zachtjes landen op de dansvloer. Support is er van Victim Victim, kaarten (vijf euro) gaan meteen in de online voorverkoop! 

CUT_ is een Amsterdams elektronisch muziekduo van producer Sebastiaan Dutilh en vocaliste Belle Doron. De tunes doen denken aan de Britse triphop en basgeluid van het afgelopen decennium, maar dan met een moderne twist. Artiesten als Burial, Mount Kimbie, Massive Attack and James Blake vormen de inspiratie. Bekend is hun zeer succesvolle versie van Stromae's zomerhit Papaoutai. Ook maakte CUT_ grote indruk met hun recente optredens op PITCH en Lowlands. Naast de crossover tussen donkere elektronica en spannende pop zijn ook video en live-visuals integraal onderdeel van de band. Al improviserend (zowel in de studio als op het podium) maakt dit duo er een magisch geheel van.

Na twee EP’s doet Roel Gosto Vermeer er een tandje bij en heeft hij de lat duidelijk nog iets hoger gelegd. Met het album ‘Memory Ivy’ legt hij zijn hart op tafel. En dat hart pompt, ademt, schudt en leeft. GOSTO brengt tegenstellingen samen tot een warme, opzwepende mix die je niet onberoerd laat. Geïnspireerd door muzikanten als Flying Lotus, James Blake, Thom Yorke en Jeff Buckley weet GOSTO een veelzijdigheid aan stijlen te verenigen tot een geheel nieuwe, eigen sound. Onder de eerste elektronische kennismaking liggen warme bassen, rauwe beats, diepe synths en onvervalste soul met als rode draad de donkere, bijna hypnotiserende stem van Roel. Deze multi-instrumentalist schrijft, zingt, componeert en produceert al zijn songs zelf.

VICTIM VICTIM vormt de shag en vloei van de Rotterdamse elektropop. Aanstekelijke ritmes dragen de kille synths, als je maar diep genoeg inhaleert blaas je dikke wolken aan geheimzinnige en duistere house uit. Toch hoef je niet bang te zijn, want hoe donker de wolken ook zijn: er moet en zal gedanst worden. De Rotterdamse producer Aafke Kloppenburg bracht deze heerlijke EP uit (luister 'm hier op Soundcloud) met een rauwe sound en door rave geïnspireerde beats. 

Poster: Joost Bos

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.