Archief


Blokhuispoort, 5,-

Dakota + Crying Boys Cafe + Exitlight Empire

dreamy-droom-double-bill!

Het uberfrisse indie-kwartet Dakota en de meesters van de melodieën Crying Boys Cafe op één poster. Een double-bill waar we nú al reikhalzend naar uitkijken =] De dreamy Dakota-dames maakten eind vorig jaar een comeback met betoverende gitaren, hypnotiserende ritmes en bedwelmende zang. Het energieke Crying Boys Cafe ademt in één ritme en maakt een opgewonden mengelmoes van heden en verleden: van oude gevangenisblues en gospel, via de exotische jaren ’80 naar de indie avantgarde van nu. Het resultaat: moderne, rituele songs. Local support komt van Exitlight Empire, en dat alles dus voor maar vijf euro in je Asteriks! 

Ken je dat gevoel? Je wilt alleen maar op de bank liggen, je ogen dicht doen en wegdromen bij goede muziek… Zoek niet verder: het Amsterdamse Dakota heeft haar sound gevonden in een 6 nummers tellende EP die het best te omschrijven is als dromerige indie-pop met een randje, die je van tijd tot tijd stevig wakker schudt. En wakker houdt, want het is ook nog eens catchy as fuck. Met zijn melancholieke ondertoon, Afrikaans aandoende gitaarfills en subtiel stuwende ritmesectie is de single Icon exemplarisch voor de gepatenteerde Dakota-sound. 

Invloeden van Crying Boys Cafe zijn o.a. Paul Simon, Talking Heads en Dirty Projectors. Hypnotiserende klanken en knetterende drumpartijen zijn de band niet ongewoon. Met name het betere drumwerk en verassende combinatie van vocals en instrumenten maken je toegangskaartje de moeite meer dan waard =] Rustige, groovy nummers worden afgewisseld met uptempo songs en het geheel word gedragen door het bijna krankzinnig te noemen slagwerk van drummer Ruben van Asselt. Het kersje op de taart zijn de crooner vocals van frontman Jasper Hupkens. De nummers zijn toegankelijk en opzwepend: ideaal om een mooi feestje mee te bouwen. 

Exitlight Empire blies half Leeuwarden omver met een bizar vette show op Freeze vorig jaar. De band heeft een charmante frontman, is melodieus als Beethoven en heeft tegelijkertijd veel gitaargeweld in zich. Een band die is opgericht door Esker van de Werken, die het puntje van zijn tong laat zien en weet te imponeren met creatieve en intelligente songs. Een bijzonder volwassen sound voor zo’n jonge band, waarbij de zang je soms doet denken aan Muse en Radiohead. In Asteriks spelen ze deze avond in hun reguliere band-formatie. 

Poster: Chantal van Wieren

Foto's: Alex Ploeger

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.