Archief


Blokhuispoort, 7,50,-

Die Nerven + Jagd + HOWRAH

Post-punk met een vleug freakyness

Het schizo drietal uit Stuttgart is terug! In 2016 stond de band al denderend op Welcome To The Village en dit jaar speelden ze Eurosonic omver. Uit de underground gekropen om het langverwachte vierde album Fake (2018) ten gehore te brengen. Die Nerven brengt een stevige dosis herrie die doet denken aan bands als Bauhaus, Sonic Youth, Mission of Burma en Wipers. De band maakt opnieuw indruk met noise en postpunk zoals we van ze gewend zijn. 

Die Nerven is de eerste Duitstalige band die zich aansluit bij het Amerikaanse recordlabel Amphetamine Reptile Records. Het drietal weet het maximale uit hun sound te halen. Met variatie tussen ingetogen liedjes, bombastische post-rock uitbarstingen, en tussendoor een SCREAM. Met een bijzonder sterke drummer die nummers op een enthousiaste wijze aan elkaar weet knopen. De sound is op zijn zachts gezegd een tikkeltje bipolair te noemen: van ingetogen, afgestompt en koel naar exploderend agressief. Hun nieuwe single Niemals weerspiegelt dan ook haarfijn het rusteloze karakter van de band. Dynamisch is het magische woord. Manisch energieke postpunk, afgetopt met ijzersterke vocals. Wel auf Deutsch natürlich. 

De Amsterdamse band Jagd speelt freaky indierock. Van de snerpende gitaren, stuwende bas, beukende drums en theatrale zangpartijen gaat een onontkoombare dreiging uit. En je kan maar beter van het ergste uitgaan, want Jagd is onverbiddelijk. Alice in Wonderland meets David Lynch, maar dan barser, botter en bruusker. 

HOWRAH is de nieuwe band van van Cees van Appeldoorn van Zoppo, met de ritmesectie van noiserockers Space Siren (bassist Aico Turba en drummer Ineke Duivenvoorde) en gitarist Gijs Loots (ex-Bombay, Houses, Slow Worries). Het trio produceert muziek die zich tussen rafelige noiserock à la Sonic Youth, post-punk en shoegaze dreampop beweegt.


Poster: Dieuwke Leicht
Foto's: Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.