Archief


Blokhuispoort, 5,-

Emma Ruth Rundle + Jaye Jayle + FENN

<3

MEGA-GOED NIEUWS: Emma Ruth Rundle komt Asteriks betoveren! De uit Los Angeles afkomstige singer-songwriter bracht onlangs haar derde soloalbum Marked For Death uit. Een album vol donkere, melancholische, maar ook zeer krachtige nummers. Op 28 april staat ze dus in de Blokhuispoort, met support van de eveneens Amerikaanse Jaye Jayle. Local support komt van FENN, kaarten gaan voor vijf euro in de online voorverkoop. 

Onheilspellend en tegelijkertijd indringend mooi. De muziek van Emma Ruth Rundle slaat in als een bom, vreet zich een weg naar binnen en nestelt zich in je geheugen. Soms lieflijk en puur, terwijl een moment later het kippenvel op je armen schiet omdat je haar rauwe emoties bijna letterlijk voelt. Beklemmend, melancholisch en toch ook weer poëtisch, het is moeilijk te definiëren wat je precies hoort.

De Amerikaanse singer-songwriter maakt een even donkere als dreigende combinatie van post-rock en gothicfolk. Zelf noemt ze Kate Bush als een van haar inspiratiebronnen, al hoor je in haar zang af en toe ook Tori Amos terug. Muzikaal is het echter allemaal een stuk heftiger dan bij die twee zangeressen: Rundle’s nummers eindigen niet zelden in shoegaze-achtige gitaarerupties waarin ze ook vocaal alle grenzen opzoekt. De titel van haar vorig jaar verschenen tweede album zegt eigenlijk alles: Marked For Death.

Van hetzelfde platenlabel (Sargent House) komt Jaye Jayle. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar, want onlangs maakten ze een gezamenlijk album, met elk drie nummers. Ook delen ze dus op 28 april het podium in Asteriks. Less is more, dat is het motto van Jaye Jayle. “Anyone who is using more than two chords is just showing off.”. Akkoord, eens kijken wie zich die avond uitslooft.

Verpakt in een vacuüm van dikke beats, diepe baslijnen en dromerige synths vind je de hese en soulvolle stem van FENN. FENN doet wat ze wil. Of het nu door triphop beïnvloedde nummers zijn, pure elektronica of dansbare pop. Haar stempel op dikke beats en bassen zal altijd overeind blijven staan. FENN speelt in Asteriks een volledig nieuwe show met nieuw materiaal.

TIJDSCHEMA:
20:00 deuren open
20:45: FENN
21:45: Jaye Jayle
22:50: Emma Ruth Rundle

EN! Daarna met z'n allen naar Mukkes, want daar spelen de vriendjes van Blackbox Red, The Shady Greys en Willie Darktrousers <3 

Poster: Irene de Jong

Foto's: Alex Ploeger

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.