Archief


Zalen Schaaf, € 15,00,-

Asteriks XL: Fresku + support

Hiphop for the soul

Asteriks presenteert een XL avond hiphop in Zalen Schaaf. Niemand minder dan Fresku zal dan oud en nieuw materiaal laten horen. Ook FunX talent YannO, de boys van Noorderlicht en DeeJay CeeMajor kun je vanavond checken. 

Sommige mensen zijn jaloersmakend creatief. Neem multitalent Fresku (Papiaments voor brutaal). Hij is rapper, cabaretier, acteur én programmamaker. Als rapper staat de veelzijdige artiest bekend om zijn intelligente persoonlijke en maatschappijkritische teksten, waarbij hij niet bang is om zichzelf kwetsbaar op te stellen.

Om en nabij tien jaar na zijn brutale uitnodiging Brief aan Kees (Kees de Koning, opperhoofd van hiphoplabel Top Notch) en het daaropvolgende debuutalbum is Fresku niet meer weg te denken uit de Nederlandse hiphopscene. Sterker nog, hij is nog altijd relevant en binnenkort is zijn nieuwe album een feit.

De tour met zijn theatervoorstelling Voordat het te laat is zit er weer op. De pet van cabaretier Fresku is gewisseld voor muzikant Fresku en hij is weer terug op het podium. Deze avond zal hij oud en nieuw materiaal ten gehore brengen dus maak je borst maar alvast nat, want het dak gaat er sowieso af in Zalen Schaaf!

Bij een Asteriks XL show moet er een supportact van niveau komen en daarvoor konden we gelukkig dichtbij huis blijven. ‘’Dus Leeuwarden, organiseer eens wat!’’ schreef Suksawat op 24 juni nadat deze Leeuwarder held een FunX Talent Award won. Daarom kondigen wij met veel trots aan: YannO. Met zijn unieke stijl, dikke producties en imposante stem wist hij de jury van FunX al te overtuigen en zijn wij bij podium Asteriks al jaren onder de indruk van YannO.

Om het programma af te maken mogen we nog twee namen bevestigen aan de line up: DeeJay CeeMajor & Noorderlicht!

DeeJay CeeMajor’s stijl gaat van hip-hop tot house, soul tot rock, funk tot pop, oud tot nieuw, zwart tot wit en alles daartussen. Alles kan zolang het funky is en je je reet er af wilt dansen. Ook is hij bekend als MC van hip-hop formatie The Proov en werkzaam als docent op de Academie Voor Popcultuur in Leeuwarden, en treedt hij op als spoken word artiest.

Last but not least, de boys van Noorderlicht: 

“Wat begon als een grap werd een nog grotere grap. Op een stoffige zolderkamer richtten drie jongens uit Friesland de hiphopformatie ‘Noorderlicht’ op. Sinds 2016 maken ze muziek die zich karakteriseert door gevarieerde beats en luchtige, humoristische teksten. De energie die ze met zich meebrengen is onweerstaanbaar en laat zelfs de stijfste hark uit zijn dak gaan.”

Waar Noorderlicht ook verschijnt, in de club of op een festival, hoe jong of oud het publiek ook is, overal gaat het dak er geheid af!


Poster: Niels Lunter
Foto's: Luna Roosenstein

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.