Archief


Neushoorn café, 5,-

The Guru Guru + Wolvon

Herrie maken en bier drinken

Zeg maar DAAAAG tegen je trommelvliezen. The Guru Guru is de volgende knalharde belofte uit België, waar de noise-scene met Raketkanon, Cocaine Piss, Hypochristmutreefuzz en Brutus behoorlijk aan het heersen is. Meer lawaai komt uit Groningen: de bebaarde vrienden van Wolvon verzorgen de support. Het noise-rock trio kwam afgelopen voorjaar met een indrukwekkende nieuwe plaat Ease. Kaarten gaan meteen in de online voorverkoop, nu ook bij King Kong Records. 

Debuutalbum PCHEW is tien nummers lang een modderstroom van pure psychose, neurotische uitspattingen en emotionele diarree. Maar vooral live is The Guru Guru een must see. De energie gutst van het podium terwijl de frontman Tom balanceert op het randje van een theatrale psychose, in snikken uitbarst en schuimbekkend het publiek de schuld geeft. Check ook die keiharde sessie met de bazen van Brutus. <---

Onder de gruize noiserockliedjes vol lomp hakkende gitaarmuren en bruut donderende drums van het drietal zitten dromerige popliedjes verborgen. Als The Jesus Lizard met Sonic Youth en Joy Division een band zou formeren, zouden ze akelig dicht in de buurt van Wolvon komen. Die sound komt live nog een factor of twee beter tot zijn recht, met piepende oren, zwiepende haren en verwaaide kapsels tot gevolg. De vele optredens die ze door heel Nederland speelden leverde ze een uitstekende reputatie als live-act op. 

Support is er van Wolvon. De Groningse band heeft zich vanuit de underground weten te ontwikkelen tot een band met een vlekkeloze live reputatie. Met floorshows bij o.a. de Melkweg, VERA en Tivoli een band die je wilt zien dit seizoen. Bij Wolvon denk je aan noise, stevige rock en flink wat distortion. Een bak herrie is wat je kan verwachten. Noise verpakt in liedjes. In het kader van hun nieuwe LP-release Ease kan een tour niet ontbreken. Kom mee herrie maken!

Hee enne, Asteriksmuntjes zijn deze avond niet geldig. Neushoornmuntjes wel =] 

 

Poster: Chris Hempenius

Foto's: Marco Bisschop
 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.