Archief


Blokhuispoort, 3,-

Manu Armata + The Blackest Grey + Abduct + Torrential

Hardcoreavond #3

FUCK YES. Weer een echte, goeie hardcore-avond in Asteriks. Voornamelijk lokaal talent, waaronder de bazen van Manu Armata, een vernieuwde variant van The Blackest Grey en het relatief nieuwe - maar zeker veelbelovende - Torrential. Abduct maakt het rijtje compleet. Niet lokaal, wel snoeihard. Het feit dat één van de leden tijdens de eerste show al moest afgevoerd worden, zegt waarschijnlijk wel genoeg. Kaartjes koop je voor drie euro online, binnenkort ook bij King Kong!

 

Zeg je Friese hardcore, dan denk je natuurlijk meteen aan Manu Armata, want met hun snelle riffs, samples uit films en gang vocals mogen deze Ouwe Seunen zeker niet ontbreken in het rijtje wat als eerste bij je opkomt. Vanuit het hart, in je gezicht - sinds 2007. Met een tienjarig jubileum in het vooruitzicht gaat deze vriendenploeg al een flinke tijd mee, en staan voor wat ze doen. Namelijk snoeihard spelen in het genre van Sick Of It All, Ryker’s, Strife, Sworn Enemy en Pro Pain. De laatste EP ‘All I Have’ is meer dan een prima productie en laat zien waar de band goed in is; straight forward new york hardcore.

Lokaal talent The Blackest Grey speelt na zeven jaar weer samen. Ze maken progressieve melodieuze metal, komen gewoon hier uit de buurt en spelen werkelijk loei- en loeihard. Maar echt. Zo hard, dat als de Titanic onze zaal binnen komt varen, hij gewoon nog een keer doormidden knakt en op de bodem van de zee, eh, Blokhuispoort belandt.

Snel, furieus, mysterieus en fameus agressief, dat zijn de kernelementen van Abduct. Dit alles wordt voorzien van een vocal die het geheel nog meer opfokt. Het eindresultaat? Een kolkende massa met moshpits, crowdsurfers, en meer. Abduct staat bol van de spanning die live pas echt tot z’n recht komt.

Torrential is een relatief nieuw project, ergens halverwege 2016 gestart. Beslist geen groentjes hoor, zie het als een verzameling van talent. De combinatie van post-metal met chaotische, vernietigende hardcore afgewisseld met een vleugje black metal maakt een explosieve mix van woede en progressie. Hardcore zoals het bedoeld is. 
 

Foto's: Denise Janssens

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.