Archief


Blokhuispoort, 5,-

Luisterconcert: I Am Oak + Microwolf

Vijfsterrenfluisterfolk

Na drie albums plus een paar singles en EPs in de eerste drie jaar I Am Oak en een nieuwe benadering van oud materiaal (Ols Songd), heeft I Am Oaks Thijs Kuijken de tijd genomen om nieuw materiaal te schrijven voor een vijfde album. Dat album is nu OUR BLOOD. Het bevat de eerste nieuwe I Am Oak liedjes sinds Nowhere or Tammensaari uit 2012. Support tijdens dit luisterconcert is er van Microwolf. Kaartjes gaan direct in de vvk, scoor ze online en bij King Kong Records! 

Al meer dan een half decennium is I Am Oak actief in de muziekwereld. Sindsdien heeft de band een flink aantal albums op naam staan en meerdere awards in de wacht gesleept. De herkenbare sound is door de jaren steeds meer bijgeslepen, maar de muziek blijft boeien. Tijd voor een geheel nieuw album. Our Blood. Daar zijn we natuurlijk rete-blij mee! Frontman Thijs Kuijken neemt op het nieuwe album afstand van zijn achtergrond als singer-songwriter en stapt uit zijn comfortzone. De algehele sound van de band is nu onderhevig aan meer ‘postrock’-achtige invloeden. Het nieuwe album is breekbaar en melancholisch. Het album is voor een groot deel akoestisch, maar synthesizers en elektrische gitaren worden niet geschuwd. Slowcore en folk vormen de basis van dit album. The rock has become a gem. 

De pers is lyrisch over Our Blood:

"ijzersterke terugkeer" – OOR

"het prachtige, diep-ontroerende album Our Blood" - 3voor12

“****” – Music Maker

"****" - Trouw

"****" - de Volkskrant

“8/10” - "schoonheid en intimiteit"- PlatoMania

“8/10” – Melodie & Rhythmus (DE)

“8/10” - CLEEFT

“8/10” – Muzine

Microwolf is het alias van Benjamin van Vliet, singer-songwriter extraordinaire, die opereert in het grijze gebied tussen (kraut)folk en geluidskunst. Zijn debuutalbum ‘You Better Go Now’ kwam in 2015 uit op het fijne Deventerse label esc.rec. “Alles wat hij hier presenteert is van een ongrijpbare klasse, intensiteit en schoonheid. (...) Eén van de meest unieke releases van eigen bodem.” – Jan Willem Broek | Subjectivisten

TUTORIAL: how to stil zijn tijdens luisterconcerten

1. Je komt binnen. Welkom!
2. Hey! Er is muziek. Je houdt je stil.
3. Ah! De muziek is klaar. Tijd om bij te praten!
4. Nah, daar is weer muziek. Je bent weer stil.
5. Woei! Muziek is afgelopen. Lekker kletsen!

*we vragen van je om tijdens shows met luistermuziek deze regels na te leven. Als je veel praat tijdens luistermuziek dan ben je een stoorfactor. Daar spreken we je op aan, want je bent beter te horen in de hele zaal en op het podium dan je zelf denkt.

 
Poster: Chantal van Wieren
Foto's: Jeanine Leguit (3voor12/Friesland)

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.