Archief


Blokhuispoort, 5,-

Idefix #3: Woe Blind Birds + Willie Darktrousers & De Splinters + HuSo

lokaal toptalent om het seizoen mee te openen

Hoe beter je seizoen te openen dan met een nieuwe lichting lokaal toptalent? Precies! Een verse Idefix-editie met drie lokale bandjes die je gecheckt móet hebben! Deze keer op de planken: Woe Blind Birds, Willie Darktrousers & De Splinters en HuSo <3 Kaarten scoor je voor vijf euro in de online voorverkoop. 

Woe Blind Birds
Woe Blind Birds is het muzikale geesteskind van Jochem Knoef, Pablo Vidales, Abel de Grefte en Olaf Visser. Via acts als The Future's Dust, Longsy en Onna Limb hebben ze de nodige ervaring opgedaan als muzikanten en producers die niet altijd voor de gemiddelde, veilige weg gaan. Het geluid kenmerkt zich met een eclectische mix van gitaren, drums, synths en atmosferische maar doordringende vocalen. Denk aan Radiohead maar ook aan Sigur Rós, The Flaming Lips en Bon Iver.

Willie Darktrousers & de Splinters
Beeld je in dat Michael Gira (Swans) en Kanye West waren opgegroeid op het Friese platteland en daar samen een rammelende black metal plaat hadden opgenomen. Stop dit in een blender met een kilo rottend fruit en een paar flinke kakkerlakken. Zet de blender aan en zó klinken Willie Darktrousers & de Splinters.  Of je hebt ze op #wttv17 gezien en wist dit allemaal allang. Prima, want dan weet je dat dit te gek wordt. 

HuSo
Toen HuSo nog maar net bestond speelden ze al op Amsterdam Dance Event. Maar nog liever spelen ze met jou. Op de dansvloer. Van Asteriks. Hier links hoor je hoe HuSo klinkt, op die megavette EP WATTAN

En heel tof: Special Guest Kristin McGee geeft een powerlezing over muziek. In het Engels: How do we recognize power in contemporary popular culture, especially in the complex mobile online environment of music video? In this presentation, I’ll examine how current music creation practices led to new power dynamics in the music world. By way of example, I'll highlight the emerging genre of the online dance remake with examples inspired by Beyonce's music videos. Ultimately, I'll expose the interconnections between the global circulation of popular culture and the intertextual performance of emerging cultural values throughout the world.

 

 

Poster: Chantal van Wieren

Foto's: Kris Bos

 

    

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.