Archief


Blokhuispoort, 7,50,-

Katie Von Schleicher + Eerie Wanda + Elias El Gersma

Katie Von Schleicher reist van Brooklyn naar Leeuwarden af om een show in Asteriks te geven. Dit jaar brengt ze het album Shitty Hits uit. Melancholische pop in de sferen van de jaren ’70. Donkere liedjes met scherpe teksten over isolatie en machteloosheid. Het bijzondere is dat Katie deze zware onderwerpen op een luchtige manier brengt. Horen? Luister haar debuutplaat hier. Support komt van Eerie Wanda en Local Elias El Gersma. Tickets zijn online en bij King Kong Records verkrijgbaar voor € 7,50.

De Amerikaanse singer-songwriter steekt de oceaan over voor een uitgebreide Europese tour, en dan mag ons Asteriks natuurlijk niet ontbreken! Met een nieuw album voor lo-fi, melancholische maar oh zo popgevoelige liedjes heeft ze genoeg materiaal om ons allemaal in te pakken. The Guardian omschreef haar muziek als 'Portishead die de Beatles covert'. Wat ons betreft een rake vergelijking, maar ontdek het vooral zelf. Dit wordt één van de meest bijzondere shows dit jaar. 

Vernoemd naar een sprookjesfiguur dat alleen in haar hoofd bestaat, start de Kroatisch-Nederlandse singer-songwriter Marina Tadic de band Eerie Wanda. Een melancholische prinses met een duister randje, zoals ze haar hersenspinsel omschrijft in de NRC. Met de betoverende stem van Tadic als geheim wapen neemt ze je mee naar een zonnige zomeravond in de jaren ‘60. Dit wordt speciaal want Marina treedt deze avond solo op. Haar warme tonen - moeiteloos en natuurlijk - zorgen voor nostalgische, dromerige indie-pop. Dit hoor je terug op het debuutalbum Hum dat Eerie Wanda in 2016 uitbrengt op het New Yorkse label Beyond Beyond Is Beyond. Geniet net als vele anderen voor jou van de sweetly psychedelic sounds van Marina Tadic.

Elias El Gersma gaat al een paar jaar mee in de Nederlandse undergroundscene en het is hem nog steeds niet gelukt commercieel succes te boeken. Hij werkt vanuit zijn studio in Hallum aan honderdduizend projecten tegelijkertijd, maar doet vooral waar hij zelf zin in heeft. Je kent hem misschien als bandlid van The Homesick en Yuko Yuko, maar op dit moment zijn alle pijlen gericht op Elias El Gersma waarmee hij Jesper Vos (Korfbal) meeneemt als DJ.

 

Poster: Chris Hempenius
Foto's: Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.