Archief


Blokhuispoort, 12,50,-

Kim Janssen + Hebe + YVI

Orkestrale popsymfonie

De ambitie van de Utrechter is uitgebreid en dat valt te horen. Verhalende liedjes met een perfecte balans tussen orkestrale pracht en zorgvuldig uitgewerkte arrangementen. Waarbij blazers, piano, viool en poëtische zang elkaar vloeiend afwisselen. Verwacht een imponerende show met magnifieke, gedragen nummers. Groots van opzet en toch ingetogen.

Na de EP’s Ancient Crime (2012) en The Lonely Mountains (2013) is singer-songwriter Kim Janssen terug met het album Cousins (2017). Op dit album werkt hij opnieuw samen met Marla Hansen (bekend van My Brightest Diamond, Sufjan Stevens en The National). In tegenstelling tot voorgaande albums klinken zijn liedjes nu nog grootser en meeslepender dan voorheen. De plaat krijgt niet voor niets een plek op shortlist van de beste Nederlandse albums van 2017 bij 3VOOR12. Het geluid van Kim Janssen doet denken aan Grizzly Bear, Fleet Foxes, Sufjan Stevens en Sigur Ros. Af en toe trapt Janssen op de rem met meer ingetogen liedjes om vervolgens weer soepel over te schakelen naar een bombastische sound. Samen met zijn begeleidende band zet de muzikant een indrukwekkend staaltje popsymfonie neer. Dit wordt een bijzonder tafereel.

Hebe brengt een mysterieuze blend van verfijnde melancholische liedjes met krachtige vocalen. Haar muziek balanceert muzikaal tussen krachtige soul en pop, maar klinkt ook filmisch. Die balans is goed, want Hebe’s muziek is fijn en zonder meer afwisselend. De ene keer breekbaar, dan weer dansbaar, maar altijd pakkend.

Of hij nu alleen of met complete band optreedt, YVI zet het ego opzij waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. De Friese zanger schrijft verhalende, melancholische, maar ook troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow. Deze avond zal YVI solo te zien en horen zijn.

Poster: RJ van Assen
Foto's: Hans Buitink

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.