Archief


Blokhuispoort, 5,00,-

Join The Jam XL met o.a. Broederliefde

Leeuwarder Collectief en Asteriks presenteren:

Met de vrienden van het Leeuwarder Collectief delen we een gezamenlijke passie voor hiphop. Supertrots zijn we dan ook dat we samen een programma vol hiphop voor je neerzetten. 's Middags rond 15.00 uur starten er gratis workshops rondom dj's, rap, beatboxen, graffiti en breakdance. Natuurlijk is er ook muziek. Vet is alvast de aankondiging van Broederliefde, één van de rapsensaties van dit moment uit Rotterdam. Kaartjes koop je online of bij King Kong Records voor vijf euro.

‘Hiphopcultuur op laagdrempelige wijze toegankelijk maken voor jongeren’, dat is het idee achter Join the Jam XL. Samen met het Leeuwarder Collectief brengt Asteriks een XL-variant op hun Join the Jam initiatief. Het middagprogramma bestaat uit een aantal workshops die gratis toegankelijk zijn. 

Programma workshops
15.00 - 15.30 uur inloop
15.00 - 16.30 uur graffiti
15.00 - 17.00 uur breakdance
15.00 - 17.00 uur dj workshop
15.00 - 16.00 uur beatbox
16.00 - 17.00 uur beatbox
16.00 - 18.00 uur producer sessie
16.00 - 18.00 uur rap workshop

Avondprogramma
's Avonds is een reguliere Asteriksshow, waarbij je een kaartje nodig hebt om binnen te komen. Het programma is opgebouwd uit een jamsessie, dj’s, een samenwerking met de jonge jazzmuzikanten van Ananazz en hoofdact Broederliefde. 

Broederliefde
Een van dé rapsensaties van dit moment is de uit Rotterdam afkomstige groep Broederliefde. Een 10-koppig vriendencollectief wat bestaat uit de voornaamste leden Mella, Jerr, Sjaf, Emms en DJ Edson Ceasar. Met het releasen van songs via hun social media begon Broederliefde aan een enorme sprint om niet alleen in Rotterdam bekender te worden, maar met hun online hits als “Domme Jongens”, “Maluku”, “Whattago”, “Spangen Shake” en hun 101Barz sessies (waarmee ze diverse prijzen wonnen) waren ze in minder dan 1,5 jaar door het hele land bekend. Broederliefde wil geen vaste stempel omtrent de “sound” van hun muziek. Het omschrijven van hun sound is ook niet lastig, maar wel zeer divers. Broederliefde maakt muziek vanuit hun hart en dat omvat clubhits, gevoelige onderwerpen, straat songs en maken ze altijd muziek over de dingen die hun dagelijks bezighouden. Wat altijd terug te horen is de liefde voor een gezellig feestje, de liefde voor de shisha, plezier maken met je broeders en vrouwen en dat in de mix met het geluid van de landen waar hun roots liggen (Kaapverdie, Curacao & Dominicaanse Republiek).

Foto's: Bart Postma.
Poster: Rob Knippenborg

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.