Archief


Blokhuispoort, 5,-

Maison Du Malheur + Tiny Legs Tim + Boogie Chillers

swingin' rythm & roots

Maison du Malheur is een swingende rootsband rondom de Amsterdamse zanger, gitarist en liedjesschrijver J.P. Mesker (ex-The Skidmarks). Het repertoire is een bonte dansbare mix van rhythm & blues, honky tonk, jazz, hoempa en Balkan. De band komt op 30 oktober met een nieuwe plaat: Stomping Ground! Support van Tiny Legs Tim (BE) en Boogie Chillers: vvk voor 5 euro is gestart! 

Geïnspireerd door onder meer Fats Waller, Professor Longhair en Howlin' Wolf blaast de band hun sound de tent uit. Je kent ze misschien van het nummer Voyage Voyage dat is te horen in een reclamespot van Heineken die wereldwijd op de buis is. De smeltkroes van roots, rhythm and New Orleans jazz waar Maison du Malheur om bekend staat is op hun nieuwe album heftiger en diverser dan ooit tevoren. Met meer dan 300 gespeelde Europese shows, een contract bij het label Excelsior Recordings en dus dat plekje in een Heineken commercial, is Maison du Malheur daarmee één van de uniekste festivalbands van Nederland.

De verschillende instrumenten zoals saxofoons, banjo, tuba en klarinet zijn een unicum op veel festivals. Doordat de leden afzonderlijk hun muzikale talenten inzetten en stuk voor stuk laten zien wat ze in huis hebben, straalt de band veel energie uit. Maison du Malheur is Heel Erg Goed. Gaat dat zien mensen! 

Support is er van Tiny Legs Tim. Deze Belgische one man bluesband legt met zes snaren de ziel van de blues bloot. Met een rammelende bottleneck en scherpe tong weet hij vriend en vijand te imponeren. Deze man heeft geen opsmuk nodig, want daar draait het tenslotte om bij de blues; geen fratsen. Tiny Legs Tim speelde o.a. in het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayal en Ian Siegal. De man heeft menig festival veroverd en nu voor het eerst te zien in Asteriks. Tijd om je beste (kleine) beentje voor te zetten =] 

Boogie Chillers is een soulvol garage trio uit Groningen met drummer Koos Borg (ook in Green Hornet), Miss Fiona Jane en Teade 'Hotdog' Jagersma (gitaar/vocalen). Ze vormen zo'n beetje de missing link tussen QOTSA en The Gories; en zijn wat vergelijkbaar met alles wat Jack White doet, The Black Keys, 60's soul, zowel het vuige werk als The Supremes. Fris, rauw, sexy, avontuurlijk, en swingend! Onlangs presenteerden ze hun eerste LP, Down from the Tree, op de Popronde Nijmegen en in Vera Groningen. Let's boogie! 

Poster: Dieuwke Leicht.
Foto's: Bob de Vries.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.