Archief


De Blokhuispoort, 7,50,-

MDC III + Planting

jazzy. freaky. spacy.

MDC III is het nieuwe project van saxofonist Mattias de Craene, bekend van Nordmann. In dit project laat hij zich begeleiden door twee drummers, Simon Segers (De Beren Gieren, Stadt, Absynthe Minded) en Lennert Jacobs (The Germans, Hong Kong Dong).

Op hun bijzonder avontuurlijke en aanstekelijke debuut begeeft MDC III zich op een wolk van jazz, pop en vrije improvisatie. Het nieuwe album Dreamhatcher is een blauwdruk van het avontuur en de muzikale gekte die de huidige Belgische jazz zo kenmerkt. De Craene blaast daarbij vrij op sax of fluit tegen de logge, repeterende jungle-ritmes van Segers en Jacobs. Kleine percussie, elektronica en een diepe galm zorgen daarbij voor een donkere, soms bijna horror-achtige sfeer. Het beeldende Dreamhatcher zou de soundtrack kunnen zijn van een hele obscure en duistere Belgische cultfilm.

Planting ken je misschien als gangmember van Deeptrax Records en Deepgrooves, of voorheen van Nokturné. Er is hoe dan ook niks digitaals aan hem, want Planting is een echte vinyl-nerd. Dat 'ie een nerd is, is dan weer mooi voor ons, want het verzekert ons van gouden tracks om op te dansen. Vanavond draait hij vooral dansbare jazz, funk, soul en Brazil. 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.