Archief


Blokhuispoort, 5,-

Aafke Romeijn + Svava + DOOXS

Svaafke <3

Aafke Romeijn + Sväva = een hele fijne avond! Singer-songwriter Aafke Romeijn brengt haar retrosound met steengoede teksten naar Asteriks. Sväva ken je natuurlijk. Hun muziek is soms ingetogen en donker, dan weer catchy en uptempo. Ze komen met een speciale electronic set naar Asteriks - vlak na de release van hun nieuwe EP! Support is er van het sexy DOOXS, kaarten gaan NU in de online voorverkoop - as always voor maar vijf euro =] 

Je doet je best maar! Voor haar tweede Nederlandstalige album dook componist/singer-songwriter Aafke Romeijn in de wereld van analoge synthesizers en andere antieke instrumenten. In retrosound brengt ze nummers die gaan over foute politici en autoverkopers, over stiekem een jongetje willen zijn en over het invullen van eindeloze formulieren. Romeijns teksten zijn doorspekt van herkenbare beelden en alledaagse situaties. Met rapper Sef scoorde ze onlangs nog een radio-hitje (Alles Went) en in maart volgt een nieuwe EP, Versplintering Op Rechts, die volledig over politiek gaat. In Asteriks speelt Romeijn oud en nieuw materiaal, vermengd met live beats, synths, gedichten, en nog veel meer.

Meren, fjorden en uitgestrekte landschappen; ze zijn nooit ver weg als je naar Sväva luistert. De muziek is soms ingetogen en donker, dan weer catchy en uptempo. Het viertal valt op met hun sfeervolle nummers, gesierd met een indrukwekkend stemgeluid. Een spannend contrast, waarmee ze weten te imponeren. Dat lieten ze wel horen tijdens optredens op onder andere Noorderslag, MS Dockville (DE), Le Guess Who? en tijdens recente tours in Zweden en Engeland. In Asteriks check je ze dus met een electronische set - én gloednieuwe nummers! 

Dit vrouwelijke indietronica duo uit Rotterdam omringt je met hun donkere en hypnotiserende sound. Een perfecte mix tussen de intieme songs en de dansbare beats. Denk Howling, Moderat en Throwing Snow met een vrouwelijke inslag. Diepe bassen, sensuele teksten en dromerige melodieën die leiden tot een mysterieuze en nachtelijke sfeer. Afgelopen zomer maakte DOOXS haar internationale debuut in Reykjavic, waar zij onder andere speelden op het Menningarnótt festival. Vorig jaar speelde DOOXS op ondermeer Eurosonic Noorderslag, Bevrijdingsfestival Zuid-Holland en Metropolis Festival. 

Poster: Chantal van Wieren

Foto's: Hans Jellema

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.