Archief


Blokhuispoort, 5,-

The Eskies + Mijke Eryng

vintage Ierse gypsyfolk voor de dansvloer

'All the way' from Ireland komen The Eskies, die met hun vintage gipsyfolk ons Asteriks plat komen spelen. Wat je in ieder geval niet van deze vrolijke Ieren kunt zeggen, is dat ze zichzelf té serieus nemen. De debuutplaat After The Sherry Went Round is zó aanstekelijk vrolijk, dat je binnen een halve minuut een glimlach om je kop krijgt. Support komt van de Groningse Mijke Eryng. Kaarten á vijf euro in de online vvk, nu ook bij King Kong! 

Met hun opgewekte mix van folk, gypsy jazz, stampende klezmer en springerige ragtime hebben ze al menig kroeg en concertzaal omgetoverd tot een zweterige dansvloer. Vrijdag 29 april doen ze dat in Asteriks, dus trek een luchtige dansoutfit aan en dan komt alles goed. 

Mijke Eryng (26) is een singer-songwriter van Groningse bodem, die eigentijdse, vrolijke, poëtische, soms ironische folk-popliedjes schrijft. In haar nummers neemt ze je mee naar haar eigenzinnige, wonderlijke en soms komische droomwereld. Kenmerkend is haar ritmische gitaarspel, verhalende en verrassende teksten, en haar volle stemgeluid. Hierbij laat ze zich inspireren door artiesten als: Lucky Fonz III, Roosbeef en Spinvis. Vanavond staat ze solo in Asteriks! 

Foto The Eskies: Darren Farrell 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.