Archief


Blokhuispoort, 5,69,-

**UITVERKOCHT** The Homesick + It Dockumer Lokaeltsje + SWEETGODANIMALS

Driedubbel Dokkum

Vanuit Dokkum verovert het drietal in korte tijd de Nederlandse podia. Vorige jaar toerden ze met Rats on Rafts en deze zomer knalden ze festivals als Best Kept Secret en Into the Great Wide Open omver. We hebben het hier natuurlijk over The Homesick. In 2014 brengen ze hun eerste werk uit en dit jaar is het nieuwe album verschenen: Youth Hunt. Support komt van mede-locals It Dockumer Lokaeltsje (met een geweldige nieuwe plaat Tonger) en SWEETGODANIMALS, jonge honden uit, jawel, Dokkum.
**DEZE SHOW IS UITVERKOCHT**

Erik, Elias en Jaap verwijzen op Youth Hunt geregeld naar hun hometown Dokkum. Waar verveling tot de orde van de dag behoort, maar leidde tot een bron van creativiteit. Op het album komen onderwerpen als de Dokkumer geschiedenis en het christelijke geloof naar voren. Met een mix van shoegaze, postpunk en noise verwacht het een spannende show te worden. De mannen van the Homesick zijn met Youth Hunt misschien wel nog eigenzinniger dan ooit. Luister het album hier op Spotify. En ohja, de band staat volgend jaar gewoon op South by South West, het grootste showcasefestival ter wereld!

Support act It Dockumer Lokaeltsje uit Leeuwarden begint in de jaren '80 op het Stedelijk Gymnasium met het schrijven van nummers. In 1986 brengen ze een album genaamd Wil Met U Neuken waarmee ze een behoorlijke cultstatus verworven. Anno 2017 is de band weer he-le-maal terug met Tonger, een nieuwe plaat vol knetterende punksongs zoals we van ze gewend zijn. Beluister 'm hier op Spotify.

Derde act van de avond is SWEETGODANIMALS, ook. Na het uitbrengen van een eerste plaat in 2016, staan zij nu met regelmaat op het podium. De band weet het publiek met zijn alternatieve dreampop naar hogere sferen te tillen. Met hun instrumentele partijen en disco-achtige beats is er zelfs ruimte om een dansje te maken. Dus, zien we je dan(sen)?

 

Poster: Chantal van Wieren

Foto's: Marc Henri Queré en Marijn Bruinen

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.