Archief


De Blokhuispoort, 10,87,-

* UITVERKOCHT * Tim Knol + Swinder (solo) + Timo de Jong

Uitverkocht

Na een sabbatical is Tim Knol terug met zijn vierde album Cut the Wire. Een warmtonig, melodieus gitaaralbum dat vertrouwd aanvoelt. Op 9 maart hoor je zijn oude en nieuwe liedjes in Asteriks. Support komt van Swinder (solo) en Timo de Jong. Deze avond is helemaal uitverkocht! 

Tim Knol groeit op in het pittoreske Hoorn, waar hij vanaf zijn tiende begint met het maken van muziek. Na lokale optredens hier en daar, begint het spreekwoordelijke balletje te rollen. In 2009 tekent hij op jonge leeftijd een platendeal bij Excelsior Recordings waarmee hij in 2010 zijn eerste debuutalbum uitbrengt. Het alombekende Sam wordt een megahit bij 3FM en het publiek is enthousiast. Na een explosie van optredens en festivals als Pinkpop en Lowlands belandt Knol al snel in het Rock ‘n Roll bestaan. In 2013 start Tim Knol de garagerockband The Miseries en brengt hij onder zijn eigen muzieklabel Tender Records vinylplaten uit. Na een pauze is het nu weer tijd voor een soloproject. Met zijn nieuwe album Cut the Wire probeert Knol een nog persoonlijker album neer te zetten. Dit is het eerste album dat de singer-songwriter in zijn eigen studio opneemt en samen met muzikant Anne Soldaat produceert. De liefde voor Americana-muziek voert de boventoon op deze plaat, waarin invloeden van The Miseries weerklinken. 

Support komt van Bas Schröder, bekend van de Groningse band Swinder. Vanaf 2015 speelt Schröder op festivals als Eurosonic, Welcome tot the Village en Here Comes The Summer. Verwacht uptempo folkrock en indiepop, afgewisseld met sfeervolle liedjes die hier en daar dromerig aandoen. Schröder doet dit geheel in stijl op 'sien Grunnings', geïnspireerd door onder andere Ede Staal. Laat je verrassen door fraai gitaarspel, een ijzersterke stem en een breed scala aan eigenzinnige liedjes. 

Rock 'n roll en country invloeden hoor je duidelijk terug in de popliedjes van Timo de Jong. Hij schrijft nummers die over hem gaan, maar eigenlijk op iedereen van toepassing zijn. Lekker herkenbaar dus. Bij dit optreden neemt Timo een speciale gast mee: gitarist Berend Rombouts. TOF, want wat gaan we een verhalen horen van deze artiesten vanavond. 

 

Poster: Dieuwke Leicht

Foto's: Hans Jellema

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.