Archief


Blokhuispoort, 5,69,-

Tiny Legs Tim + Baker & Ford + Mermaids

Terug van weggeweest is de Belgische bluesmuzikant Tim de Graeve, beter bekend als Tiny Legs Tim. Voor wie hem niet kent: verwacht een fijne mix van deltablues, fingerpicking en folk. In februari van dit jaar brengt de Graeve samen met zanger en harmonicaspeler Steven Troch de plaat Melodium Rag uit. Een plaat geïnspireerd door het monogeluid van de jaren 50 en 60, waarin men teruggaat naar de basis. Support komt van locals Baker & Ford en Mermaids. Ga voor een intieme bluesavond en haal je kaarten voor vijf euro online. 

Rauwe countryblues met een authentiek geluid is wat je mag verwachten van Tiny Legs Tim. Met bijzonder weinig hulpmiddelen weet hij een ijzersterk optreden neer te zetten. Geen fratsen, maar wel oprechte blues en een nostalgisch geluid. Invloeden van onder andere Sonny Terry Browny & McGhee, Mississippi Fred McDowel & Johnny Woods zijn duidelijk te horen. De Graeve is zeker geen lichtgewicht binnen het bluescircuit. Binnen een kort tijdsbestek heeft hij zich weten neer te zetten als de one man bluesband. In dit geval een tweekoppige band met een akoestische gitaar en een mondharmonica. Rauwe klanken gecombineerd met persoonlijke teksten en een snerpende slide guitar maken dat de muziek zich uitstekend leent voor live sets. Gewaagd en virtuoos. Terug naar de roots van de blues die door Tiny Legs Tim op geheel eigenzinnige wijze de kale, rauwe bluesttracks nieuw leven inblaast.

Tachtig jaar oude muziek is echt nog niet dood. Baker & Ford blazen het een nieuw leven in. Virtuoze vuige deltablues van het beste soort. Je zou je bijna wanen in de Mississippi Delta, daar waar het allemaal begon.

Hebben ze een staart en vinnen? Nee, maar ze maken wel lekkere bluesrock. Mermaids ontstaat drie jaar geleden in het mooie Bildt. De zilte zeelucht inademend, omringd door weiland zoekt deze vierkoppige band hét noordelijke bluesgeluid.

 

 

Poster: Chantal van Wieren

Foto's: Oscar Anjewierden

 

 

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.