Archief


Blokhuispoort, 5,-

Yuko Yuko + Venus Tropicaux + Waterlelyck

Slaapkamerheld komt met je dansen

Eigenlijk hoeven we Yuko Yuko niet meer aan je voor te stellen. Deze slackerhipsters uit Dokkum-Noord gaan met hun catchy lo-fi pop, gemaakt op oude taperecorders, namelijk de hele wereld over. Na drie internationaal succesvolle EP’s komt de jonge slaapkamerheld Elias Elgersma in 2016 met zijn debuutalbum More Than A Facebook Friend. En goed nieuws: die presenteren ze natuurlijk in ons Asteriks =] Nóg beter nieuws: voor maar vijf euro ben je er bij. De online kaartverkoop is gestart, nu ook kaarten verkrijgbaar bij King Kong Records.

Het vijftal uit Dokkum-Noord gaat met hun catchy lo-fi pop, gemaakt op oude taperecorders, de hele wereld over. Na drie internationaal succesvolle EP’s komt de jonge slaapkamerheld Elias Elgersma (het brein achter de band, ook bekend van The Homesick) in 2016 met zijn debuutalbum More Than A Facebook Friend. De band speelde op Eurosonic meerdere succesvolle shows, waar ze een prima indruk maakten met hun dansbare en energieke perfomance. 

Venus Tropicaux is een Rotterdams trio bestaande uit Zacharias Danson (drums), Shelley Emily (gitaar/zang) en Shalita Dietrich (bas/zang). De liedjes zijn kort en krachtig en hebben iets weg van The Slits en The Raincoats. Al gaat die vergelijking niet helemaal op: het geluid van Venus Tropicaux is uniek, of je het nu begrijpt of niet. Hun eerste EP verschijnt dit voorjaar. 

Waterlelyck is het project van Lyckle De Jong. Kort geleden werd hij geïntroduceerd als de nieuwe bassist van Yuko Yuko, maar zijn eigen muziek is andere koek. In zijn eentje staat hij op het podium, omsingeld door vintage synthesizers, een paar drumcomputertjes en flink wat effecten op zijn stem. Dansbaar, maar ook om lekker bij weg te dromen. 

Poster: Chris Hempenius.
Foto's: Bob De Vries.

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Esther Jansen - 06 158 888 21
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Jelle van Gosliga - 06 487 677 48
Propaganda
Esther Kloosterman - 06 839 807 80 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Tom Fopma - 06 340 083 89
tom@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912 AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Adam de Vries - maker van deze art - houdt zich bezig met vormgeving, marketing en de aankleding van concepten. Zijn bedrijf J&A Media Fabric focust zich op het bedenken en uitvoeren van nieuwe concepten en events. Geen concept is te gek en geen plek is ondenkbaar. Nieuwsgierig? Klik dan op bovenstaande link. 
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.