Archief


Blokhuispoort, 10,-

ZEA - ALBUMRELEASE - MOARN GEAN IK DEA

Eindbaas in het Frysk

Mooi nieuws: Zea presenteert zijn nieuwe album in Asteriks! Op 24 april verschijnt Moarn gean ik dea ('Morgen ga ik dood'), waarop Arnold de Boer voor het eerst alle liedjes in het Fries zingt; zijn eerste taal. Dat maakt de nieuwe plaat persoonlijker en indringender dan voorgaande albums. Het album is onderhuids stuwend, meer ingetogen, donkerder en opener tegelijk. Het nieuwe album verschijnt als gezamenlijke release van Makkum Records en Subroutine Records, op zondag 23 april met Meindert Talma, Tsead Bruinja en Peter Sijbenga. Tickets (tientje) NU in de online vvk!

 

Zea presenteert dus zijn nieuwe album, getiteld Moarn gean ik dea - die is dus helemaal yn it Frysk! In 2013 bracht Arnold ee Boer al een single uit in het Fries, het nummer Ik kin der net by. Dat ene liedje opende de deur naar een nieuwe schat aan ideeën. Toen Meindert Talma op Terschelling een keer tegen Arnold zei "Do moatst ris in plaat yn it Frysk meitsje" was de geest uit de fles. Die plaat is er nu en op 23 april speelt ook Meindert Talma een Friese set tijdens de release-party van Moarn gean ik dea in onze zaal. 

Zea is het solo project van de Friese Amsterdammer Arnold de Boer (Makkum, 1974). Met een minimale set-up van gitaar, zang en sampler creëert Zea een ruimtelijk vervoersmiddel dat de hele wereld doorkruist en overal songs, ritmes en bijzondere teksten achterlaat en andere weer oppikt. De Boer schrijft sobere liedjes dit zich als een object in een zaal of kamer manifesteren. Je kunt er naar kijken en ze tussen de mensen inzetten. Je kunt ze mee naar huis nemen en aan de gevel hangen. Ze hebben karakter, eten nooit stiekem al je koekjes op en slepen op onverhoedse momenten je mee de dansvloer op. Moarn gean ik dea werd opgenomen in de Next to Jaap-studio in Voorhout en verschijnt als gezamenlijke release van Makkum Records en Subroutine Records. 

Zea neemt een aantal vrienden mee: Meindert Talma: "de Wâlddichter / Wâldsjonger fan de gemeente Achtkarspelen 2017", ook hij treedt op met veel nieuw Fries materiaal. Dichter Tsead Bruinja is de Dongeradichter van 2017, dus dat liegt er ook niet om. Peter Sijbenga ken je als multi-instrumentalist en zanger van it Dockumer Lokaeltsje, de laatste jaren  en de lêste jierren makket Sijbenga ek geregeld Fryske oersettingen foar teater en skriuwt er toanielteksten.

Het album is inmiddels online te streamen via......
Bandcamp: http://bit.ly/2oeZenJ 
Spotify: http://spoti.fi/2oTkzlk
iTunes: http://apple.co/2oeOqWV

DE SHOW IS VERPLAATST VAN DE LUTHERSE KERK NAAR ONZE EIGEN ZAAL!

Foto: Nick Helderman

Poster: Mariel Peters

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.