Archief


De Blokhuispoort, 5,69,-

Zorita + Planting

haal je danspassen uit het vet, je hebt ze nodig

Zorita is een ranzige, rijkelijk riekende ratjetoe. Vol Boheemse klanken van een eclectisch stel instrumenten zoals accordeon, trompet en de viool. In combinatie met bas, drums en guitaren en de rauwe stem van frontman Carlos Zorita Diaz, zorgt het complete plaatje voor een uniek geluid. Aphrodite, het nieuwe album is nu uit. Deze gaat – hoe anders - over de allesomvattende liefde. Local hero Planting verzekert ons er met zijn enorme platencollectie van dat we nog even flink kunnen doordansen. Kaarten zijn online verkrijgbaar voor vijf euro. 

De Mestizo popband uit Amsterdam brengt in 2012 het album Amor Y Muerte uit, opgevolgd door Until we Die in 2015. Waarbij de traditionele vormen van muziek luid doorklinken en verschillende invloeden samenkomen. Nu is daar Aphrodite. Zorita slaat hiermee een andere weg in waarbij de akoestische sound is aangevuld met beats, psychedelische synths en strakke riffs. De single is een verkenning van de liefde, van verslaving en gemis, tot twijfel en afkeer. I’m the drug you can’t ignore, make you crawl back for more – zingt Diaz. De titeltrack is tegelijk dreigend en verleidelijk, maar qua sound ook swingend en dromerig. Eén ding is zeker: deze achtkoppige band brengt een tof feestje naar Asteriks!

Planting ken je misschien als als gangmember van Deeptrax Records en Deepgrooves, of voorheen van Nokturné. Er is hoe dan ook niks digitaals aan hem, want Planting is een echte vinyl-nerd. Dat 'ie een nerd is, is dan weer mooi voor ons, want het verzekert ons van gouden tracks om op te dansen. 

 

Poster: Dieuwke Leicht

Foto's: Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.