Archief


Blokhuispoort, 10,-,-

zZz & Blue Crime + Boyakira

zZz en Blue Crime gaan mei dit jaar samen op tour in jawel......China! Voordat ze dit doen maken deze twee bands Asteriks nog even onveilig. Met hun vuige krautrock sleept zZz je mee door een moderne versie van de jaren zestig. Blue Crime zorg voor een mysterieuze show met gure gitaren en dromerige pop. Tickets zijn nu online en bij King Kong Records verkrijgbaar voor €10,-. Support komt van locals Boyakira. 

Na de release van twee succesvolle albums Sound of zZz (2005) en Running With The Beast (2008) brengt de band in 2015 hun derde plaat Juggernaut uit. Groove met psychedelische melodieën en een sound die zowel mechanisch als organisch klinkt. Op hun eerdere albums klinkt zZz als een trippy variant van The Doors, maar in hun huidige werk hoor je vooral invloeden van Neu!, Can en Kraftwerk terug. Ongeremd, divers en in een hoog tempo laat zZz zien dat ze over een breed muzikaal palet beschikken. Met slechts twee instrumenten is dat geen kattenpis! Het is een tijdje stil geweest rondom de band, maar ze hebben niet stilgezeten. In een rustigere periode maken ze o.a. soundtracks voor een aantal films en werken aan de interactieve videoclip Light Light met de Saelors. Met Juggernaut is het nu weer tijd voor eigen werk en live-optredens van het duo. Na verschillende tours in het buitenland zijn ze weer terug op eigen bodem en binnenkort te zien bij Asteriks!

Je kunt Blue Crime omschrijven als mysterieus, een tikkeltje excentriek met een en met zuivere sound. Je hoort gure gitaren in combinatie met een ijzige zang die lichtelijk futuristisch aandoet. De muziek van Blue Crime schuiven we voor het gemak onder de noemer indie, hoewel Blue Crime hun sound liever omschrijft als moonpop. Wat zeg je daar?! Eind november 2016 brengt de band het album Submarine 7 op vinyl uit. Duistere en dromerige klanken die niets aan de verbeelding overlaten. Een frisse noot, harmonieuze gure pop die de gehoorgang ingalmt. 

Toen de hond van hun favoriete vlogidool overleed, inspireerde dit leden van Lil Kleine, Kensington en AC/DC om een slackende lo-fi no-wave protopsychkrautpunkgrunger met een theelepel zout en 3 kardemompeulen op te richten. Dat is dus Boyakira. Misschien denk je WTF, dat is dus een goede reden om deze gasten vanavond te checken! 

 

Poster: Dieuwke Leicht
Foto's: Emma van Schuppen en Oscar Anjewierden

Contact

Hallo daar. Contact opnemen met ons, dat vinden we leuk!

Algemeen
info@podiumasteriks.nl
Vrijwilligers
Cesar Eisma - 06 294 883 44
vrijwilligers@podiumasteriks.nl
Programma
Nick Veenstra - 06 532 042 63
nick@podiumasteriks.nl
Propaganda
Mart Faijdherbe - 06 385 158 11 communicatie@podiumasteriks.nl
Productie
Siegriet de Vries - 06 220 844 86
productie@podiumasteriks.nl
Poen en pils
Hillebrand Rijpma - 06 208 954 42
info@podiumasteriks.nl
De baas
Koen Haringa - 06 133 677 91
koen@podiumasteriks.nl
Post & Pakketjes (jeej!)
Podium Asteriks
Zwettestraat 30a
8912AV Leeuwarden
Deze website
Is gemaakt door helden:
Hacquebord & Buckles

Aan elkaar geknoopt door een indyaan:
Peter Boorsma

En werkend op 't goeiste CMS ter wereld:
Bolt
Artwork op de voorpagina
Katja Grosskinsky is een Illustrator, Designer en Art Director werkzaam in Utrecht. Ze creëert graag grappige en kleurrijke illustraties voor magazines, kleren, ramen of muren en staat altijd open om iets nieuws te ontdekken.
Jouw vormgeving op onze site?
Onze voorpagina is podium voor talentvolle ontwerpers. Wil je jouw werk daar ook eens hebben staan? Mail dan naar Koen met het werk dat je daar wilt hebben.